Zanimljivo

POLICAJAC JE ZAUSTAVIO MANIJAKA KOJI JE DIVLJAO PO PUTU: Onda mu je u šali tražio pilotsku dozvolu...

Objavljeno: 06.10.2015 | 18:10Izvor: Telegraf.rs

Priča počinje negde na pola puta između Vršca i Beograda, kada se pilot čije ime nikada nije otkriveno vraćao sa svadbe svog rođaka

Možda se urbane legende ne prepričavaju oko ognjišta, ali baš kao i mitovi, zahvaljujući usmenom predanju i veri onih koji ih prenose dalje da se ono o čemu pripovedaju zaista dogodilo, i one opstaju generacijama, koje ne uspevaju da razluče šta se stvarno dogodilo, a šta ne.

Jedna od takvih je i ona o saobraćajcu koji “nije prepoznao” pilota kog je zaustavio u redovnoj kontroli, misleći da je “običan” čovek.

Priča počinje negde na pola puta između Vršca i Beograda, kada se pilot čije ime nikada nije otkriveno – ukoliko je uopšte i postojao – vraćao sa svadbe  svog rođaka. Kako ovo veselje nije pravljeno u blizini nekog aerodroma, u svatove je išao automobilom.

Foto: Nemanja Pantin

Foto: Nemanja Pantin

Da li zbog “čašice više” ili toga što nije navikao da upravlja nekim vozilom na zemlji, a kamoli umerenom brzinom – glavni lik ovog predanja je prekoračio dozvoljenih 60 kilometara na sat.

Radaru patrole koja ga je vrebala iza ugla nije trebalo mnogo da ga zaustavi, utoliko pre što na toj deonici puta “nemaju sreće” sa onima koji prave saobraćajne prekršaje.

– Dobar dan, molim Vas dokumenta na pregled – rekao je policajac, upitavši vozača da li zna da je vozio brže nego što je propisano.

– Vraćamo se sa neke svadbe, pa malo žurim da stignemo kući pre mraka, zadržali smo se duže nego što je bilo planirano – probao je da objasni pilot, ne pominjući ni brzine ni trase kojima inače vozi.

Foto: defenceimagery.mod.uk

Foto: defenceimagery.mod.uk

– Malo? Gospodine, Vi samo što niste poleteli koliko ste jurili! Koliko ste jurili, sad bi trebalo da vam tražim pilotsku dozvolu – dodao je policajac, u nameri da se našali.

Ono što se dogodilo u narednoj sekundi ne samo da ga je pokunjilo, već će se trenutka u kom mu vozač pruža pilotsku dozvolu zauvek sećati.

– Izvolite, trebalo je onda odmah da mi je tražite – uredno je odgovorio pilot.

Dokaz da je ovaj saobraćajni policajac nakon toga više puta razmislio pre svake svoje doskočice je i kraj ove urbane legende – pustio je pilota/vozača dalje, kao da ga nikad nije zaustavio.

S obzirom na raznolikost anegdota u kojima su policajci glavni akteri, za ovu urbanu legendu postoji prilično visok stepen verovatnoće da je u stvari – živa istina.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u