Zanimljivo

Pogledajte ovu misterioznu građevinu, oduševićete se!

Objavljeno: 30.09.2014 | 14:02Izvor: Telegraf.rs

Ovu kuću na pet spratova sagradio je ekscentrični inžinjer Frenisis Li Smit, i to isključivo od borova, čak i nekih koji su bili oštećeni u šumskim požarima. Smit je ovu kuću napravio sam, sa svojih deset prstiju

Otprilike dvadesetak kilometara istočno od nacionalnog parka Jeloustoun, nalazi se građevina poznatija kao Kuća Smitovih.

Ovu kuću na pet spratova sagradio je ekscentrični inžinjer Frenisis Li Smit, i to isključivo od borova, čak i nekih koji su bili oštećeni u šumskim požarima. Smit je ovu kuću napravio sam, sa svojih deset prstiju. Gradnju je započeo 1980. godine, u nameri da napravi brvnaru koja bi se stapala sa divljinom Vajoming.

Printskrin: Youtube/ROADTRIPPERS.COM

Printskrin: Youtube/ROADTRIPPERS.COM

Njegova porodica je živela tu jedno vreme, uprkos tome što nije bilo struje, i što je jedini izvor toplote bio drveni šporet. Sto je bio ogromni panj, a kao stolice su poslužili manji panjevi. Nije bilo spavaćih soba, nego je cela porodica spavala u vrećama za spavanje.

Printskrin: Youtube/ROADTRIPPERS.COM

Printskrin: Youtube/ROADTRIPPERS.COM

Kada je počeo više vremena da provodi na gradnji kuće nego sa porodicom, supruga se razvela od njega i otišla sa decom, što ga je nateralo da još dublje uđe u svoju opsesiju. Celu kuću je gradio “iz glave” bez ijednog jedinog nacrta.

Nažalost, njegova opsesija mu je i odnela život, jer je 1992. godine pao sa balkona dok je radio na kući, i preminuo od zadobijenih povreda.

Printskrin: Youtube/ROADTRIPPERS.COM

Printskrin: Youtube/ROADTRIPPERS.COM

Njegova porodica tvrdi da Smit nije bio mentalno bolestan, i da ova građevina nije rezultat toga. Sada pripada njegovoj kćerci koja prikuplja novac za restauraciju očevog životnog dela.

Pogledajte ovu građevinu:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u