Zanimljivo

Plemenitost će SPASTI SVET: Beskućnik im je dao kaput i ćebe, a on što su oni uradili promenilo mu je ŽIVOT ZAUVEK

Objavljeno: 18.01.2017 | 12:19Izvor: Blic

Beskućniku, koji je nedavno ponudio kaput i ćebe promrzlom paru na železničkoj stanici u Londonu, život se potpuno preokrenuo nakon što su Šarlot Elis i Tejlor Valden, ljudi kojima je pomogao, odlučili da mu uzvrate uslugu.

Šarlot i Tejlor, oboje 22-godišnjaci, završili su na železničkoj stanici Kovent garden 4. januara na vrlo niskim temperaturama nakon što su propustili poslednji voz te noći.

Dok su sedeli na klupici i drhtali od hladnoće, prišao im je beskućnik Džoi i ponudio im svoje ćebe i kaput da se ugreju. Toliko ih je dirnuo tim gestom da su ga pozvali u svoj dom u Eseksu. Elis kaže da je Džoi za samo pet dana uspeo da nađe posao i smeštaj. Sve to je opisala u dugačkom postu na Fejsbuku u kojoj je između ostalog napisala:

- Džoi je najdivnija, najbrižnija i najneverovatnija osoba koju smo ikad upoznali i osećam se blagoslovleno što sam mu pomogla da se skloni s ulice. Trebalo je samo da se pojavi neko ko će imati poverenja u njega i ko će mu pomoći da pređe tu granicu. Ponekad je sve što nekome treba malo pažnje i vremena.

Elis, koja radi kao organizatorka venčanja, napisala je da su s Džoijem počeli da razgovaraju nakon što im je ponudio ćebe. Njen dečko Tejlor nije bio oduševljen što se odmah stisnula ispod beskućnikovog ćebeta, ali i on je prihvatio pomoć, a onda su započeli razgovor:

- Nakon što smo Tejlor i ja počeli da pričamo s njim, jednostavno je bilo nešto u njemu toliko iskreno i nepokvareno da nisam mogla da ga ostavim tamo samog. Niko ne zaslužuje da bude napolju po ovakvim vremenskim uslovima. Ne kažem da treba da se veruje svakom koga sretnemo iza prvog ćoška, ali kome onda čovek da veruje?

Par je odbio da napusti stanicu bez njega pa je Džoi otišao s njima kući.

- Svi moji prijatelji i članovi porodice su mislili u početku da smo ludi i bojali su se najgoreg, ali nakon što bismo ih upoznali s Džoijem, odmah bi ga zavoleli jer je potpuno neiskvaren - rekla je Šarlot za Miror.

Narednih pet dana vodili su ga svuda sa sobom: na druženja, kod frizera, a kupili mu mobilni telefon i novu mgarderobu. Elis je otkrila da se Džoi zatim potrudio, otišao na razgovor za posao i dobio ga, a u svemu tome pomogli su joj prijatelji Dženi Kiri i Bredli Monro. Džoi trenutno radi s Bredlijem tako što uređuje bašte za firmu "Rajlends Asošijets Limitid", piše Jutarnji list.

Priča ove Britanke podeljena je na Fejsbuku više od hiljadu puta, a Elis sad planira da pokrene pomoć za beskućnike na ulicama Londona.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u