Zanimljivo

PENTAGON IMA NOVO ORUŽJE: Uništavaće protivnike elektromagnetnim talasima!

Objavljeno: 29.05.2015 | 00:59Izvor: Telegraf.rs

Projekat je nazvan CHAMP, skraćeno od "projekat snažnog mikrotalasnog protuelektronskog projektila" i predstavljen je prošle nedelje na prvom Labaratorijskom danu vojske SAD

SAD je potvrdila da razvija novo nesmrtonosno oružje koje je babzirano na tehnologiji elektromagnetnog pulsa, koje je do sad bilo poznato samo ljubiteljima SF filmova, knjiga i video igara.

Ovaj projekat je nazvan CHAMP, skraćeno od “projekat snažnog mikrotalasnog protuelektronskog projektila” i predstavljen je prošle nedelje na prvom Labaratorijskom danu vojske SAD. Ova inovacija se istakla među brojnim predstavljenim “oružjima” koje je Pentagon prikazao.

CHAMP ne bi trebalo porediti sa ranijim nuklearnim EMP projektilima nakon Hladnog rata, koji su razvijani kako bi onesposobili energetske i informičke sisteme u čitavim regijama. Ovaj projekat se fokusira na manje mete.

Američka avijacija bi na ovaj načim mogla da onemogući svačiju komunikaciju u terorističkim bazama, a da ne ugrozi život civila.Inače, ovo oružje razvija Boing, a projekat je uspešno testiran još 2012. godine na poligonu u Juti.

– U bliskoj budućnosti mi ćemo koristiti ovo oružje da onemogućimo sve elektronske sisteme protivnika i pre nego što naše trupe stignu – rekao je Kit Koleman, menadžer programa CHAMP.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u