Zanimljivo

PATILE SU: Evo kako su zlatne ribice mladića odvele na sud!

Objavljeno: 26.07.2014 | 00:41Izvor: Telegraf.rs

Prema navodu suda u Safolku, proces protiv Džeka Blouerska (20) bio je neophodan zbog nivoa "predumišljaja" u ovom slučaju

Džek Blouersk (20) Englez iz Loustofta u Safolku, dobio je na sudu kaznu od 250 evra i zabranu držanja životinja jer je progutao svoje zlatne ribice, a snimak postavio na Internetu.

On je napravio mini akvarijum u čaši – sa dve zlatne ribice, hranom za njih i šljunkom. Sadržaj čaše je naiskap popio u “igri opijanja” ili neknominaciji, koja je pomamila korisnike društevnih mreža. Ova igra se sastoji u ispijaju naiskap nečega i postavljanja video snimka na Internet, kako bi se i drugi izazvali da urade isto.

Zlatne ribice su preživele ovu Blouersovu bizarnu igru čiji je snimak on postavio na Fejsbuk. Ribice je povratio u kolozetsku šolju, izvadio ih i odneo u kuću svoje babe, gde su i danas žive.

Međutim, pošto su veterinari potvrdili u sudskom procesu protiv ovog mladića da su ribice patile zbog njegove igrarije, Blouers se izjasnio krivim zbog toga što ih nije zaštitio i brinuo o njima.

Prema navodu suda u Safolku, proces protiv Blouersa bio je neophodan zbog nivoa “predumišljaja” u ovom slučaju. Tužilac Kevin Beč naveo je da je Blouers bio pri čistoj svesti kada je otišao da kupi ribice u lokalnu radnju za prodaju kućnih ljubimaca.

Ovaj slučaj odražava pomamu neknominacija. Problem s njom što često sledeća nominacija ili izazov mora da bude ekstremniji od prethodnog. U ovom slučaju izazov je očigledno bio da se popiju dve zlatne ribice – rekao je Beč.

Pored kazne od 250 evra, Blouers mora da plati i tropškove postupka od 750 evra i zabranjeno mu je držanje životinja u narednih godinu dana. Džozef Majkl (20) koji je snimao Blouersa, prošao je samo s opomenom.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u