Zanimljivo

PA OVO JE DIVNO: Ljubav medvedice i njenog mladunčeta će vas potpuno rastopiti

Objavljeno: 18.09.2014 | 00:35Izvor: Telegraf.rs

U nemačkom nacionalnom parku snimljen je neverovatan prizor mame i mladunčeta mrkog medveda u zagrljaju, koji su izgubili dva člana svoje porodice

Mladunče mrkog medveda uslikano je u Nacionalnom parku Bavarska šuma u Nemačkoj dok se mazilo i ljubilo sa svojom mamom. Majušni medved je tražio pažnju svoje majke i uživao u njenom zagrljaju i poljupcima. Medvedić je izgubio dva svoja brata u aprilu ove godine, što čini ovu priču još potresnijom.

Fotograf Stefan Mejers (69) je posmatrao ovaj neodoljivi par celu nedelju i svakog dana ih je snimao po 6-8 sati kako bi na kraju došao do neverovatnih fotografija. Medvedica je u proleće rodila tri mladunčeta, ali dvoje njih je preminulo pod nerazjašnjenim okolnostima iako su svi bili sićušni ali dobrog zdravlja, objasnio je fotograf.

Foto: Profimedia/Caters News

Foto: Profimedia/Caters News

Medvedi uglavnom spavaju, a tokom jednog sata u toku dana mama stiže da nahrani svog mladunca i da se poigra sa njim. Nekada čak siđu do malog jezera gde se kupaju, ali u međuvremenu se uglavnom kriju između drveća i žbunja.

- Bilo je teško napraviti ove fotografije, ali mi je bilo drago da provodim ovoliko vremena sa mamom medvedom i mladunčetom, to je izuzetno iskustvo i nešto prelepo za gledati – istakao je Mejers.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u