Zanimljivo

Ovo su najpoznatija netačna predviđanja!

Objavljeno: 20.04.2014 | 08:11Izvor: Telegraf.rs

Decenijama unazad, za mnoge stvari su predviđali da neće uspeti da nađu put do ljudi. Predstavićemo vam neke proizvode koji su, uprkos negativnim komentarima, imali veliki uticaj na svet kakav danas postoji

Svi možemo da napravimo predviđanja na osnovu činjenica i prethodnih iskustava. Ona su nekada dalje, a nekada bliže istini.

Međutim, nekada su predviđanja toliko netačna, da su gotovo smešna. Predstavljamo vam 15 takvih.

AJPOD

- Do sledećeg Božića će biti mrtav, gotov, nepostojeći – rekao je biznismen Lord Alan Šugar o sudbini Eplovog Ajpoda 2005. godine.

BITLSI

- Bitlsi nemaju budućnost u šou biznisu. Ne sviđa nam se zvuk tvojih momaka. Grupe više nisu aktuelne. Grupe od četiri člana sa gitarama su naročito stvar prošlosti – rekao je izvršni direktor izdavačke kuće “Deka Rekordsa” menadžeru grupe Brajanu Epstajnu 1962.

AUTOMOBIL

- Konj je tu da ostane, a automobil je samo prolazna moda – kazao je predsednik Štedionice u Mičigenu savetujući advokata Henrija Forda da ne investira u “Ford Motor” 1903. godine.

VOZ

- Putovanje vozom na velikim brzinama nije moguće, jer putnici ne bi mogli da dišu i umirali bi od gušenja – rekao je doktor Dionizis Larder, naučnik i akademik 1828. godine.

ROKENROL

- Do juna će proći – napisali su 1955. godine o rokenrolu u časopisu “Varajeti”.

ŽENA PREMIJER

- Proći će godine, ne za mog veka, pre nego što žena postane premijer – rekla je Margaret Tačer, buduća premijerka 26. oktobra 1969.

ONLAJN KUPOVINA

- Kupovina na daljinu će, iako je veoma praktična, propasti – stajalo je u magazinu “Tajms” 1966. godine.

HARI POTER

- Deca više jednostavno nisu zainteresovana za veštice i čarobnjake – rekao je nepoznati direktor jedne izdavačke kuće u pismu autorki ove knjge 1996.

RENDGENSKI ZRACI

- Već će se pokazati da su rendgenski zraci prevara – kazao je Lord Kelvin, predsednik Kraljevskog društva, 1883. godine.

MITRALJEZI

- Ne, oni će učiniti ratovanje nemogućim – odgovorio je Hiram Maksim, čovek koji je stvorio mitraljez, na pitanje: “Zar ova puška rat neće učiniti još strašnijim?”, 1893. godine.

AJFON

- Nema šanse da će Ajfon imati bilo kakav značajan udeo na tržištu. Nema šanse – kazao je Stiv Balmer, izvršni direktor “Majkrosofta” 2007.

RAKETE

- Rakete nikada neće moći da napuste Zemljinu atmosferu – napisao je 1936. godine “Njujork Tajms”.

NUKLEARNA ENERGIJA

- Nema ni najmanjih znakova da će nuklearna energija ikada biti upotrebljiva. To bi značilo da atom može da se pocepa – kazao je poznati naučnik Albert Ajnštajn, 1932. godine.

FOTOKOPIR MAŠINE

- U svetu postoji potreba za najviše 5.000 kopir mašina – rekla je kompanija “IBM” kasnijim osnivačima “Kseroksa”, tvrdeći da fotokopir mašine nikada neće imati dovoljno veliko tržište da bi opravdale proizvodnju, 1959.

TELEFON

- Telefon ima previše nedostataka da bismo ga ikada smatrali vidom komunikacije – kazao je Vilijam Orton, predsednik “Vestern Juniona” 1879. kada je Aleksandar Grejem Bel pokušao da svoj izum proda ovoj kompaniji.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u