Zanimljivo

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Zašto su ruski astronauti nosili u svemir pištolj, pušku i mačetu?

Objavljeno: 01.08.2015 | 08:29Izvor: Telegraf.rs

Saznajte zašto su ruski astronauti nosili sa sobom u svemir - pištolj, pušku i mačetu, a tu su i još četiri superzanimljive činjenice

Ovo su pet današnjih najzanimljivijih činjenica.

1. U proseku, najviše internet korisnika ima u Švedskoj. Čak 75 odsto Šveđana koristi internet, dok je svetski prosek oko 20 odsto.

2. Kineska vlada organizuje obilaske zatvora za državne funkcionere i njihove porodice, da vide šta ih čeka ako budu učestvovali u korupciji. Tokom obilazaka obavezni su susreti sa zatvorenicima koji su nekad bili funkcioneri i robijaju zbog korupcije.

3. Žirafe spavaju najmanje od svih sisara, samo pola sata dnevno

4. Nemački vladar iz XIII veka, Frederik II, sproveo je bizaran eksperiment. Da bi utvrdio kojim jezikom bi deca progovorila “prirodno”, smestio je 50 novorođenčadi u specijalan smeštaj gde su ih žene hranile i kupale, a nije im bilo dozvoljeno da ih drže u naručju ili da govore u njihovom prisustvu. Sva deca su umrla.

5. Sve do 2006. ruski astronauti nosili si sa sobom u svemir, pištolj, pušku i mačetu. To oružje im je koristilo da se brane od vukova, medveda i ostalih divljih životinja kad, pri povratku, slete u sibirsku divljinu


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u