Zanimljivo

OVO JE DOKAZ DA BRITANCI MRZE SRBE! Zalagali se za VELIKU ALBANIJU, izdali srpskog kralja i Dražu, UBIJALI nas BOMBAMA!

Objavljeno: 02.07.2015 | 20:50Izvor: Telegraf.rs

Velika Britanija je vekovima unazad mnogo puta okrenula leđa Srbima, a najnoviji predlog rezolucije o Srebrenici je samo još jedna stvar u moru antisrpske politike

Velika Britanija je svojim predlogom rezolucije o Srebrenici ponovo pokazala svoju antisrpsku politiku koja seže vekovima unazad, a Telegraf.rs vas podseća na sve ŠAMARE koje su Srbi dobijali iz Londona! Tako su se Britanci zalagali za stvaranje velike Albanije, sprečili Srbiji izlaz na more, izdali srpskog kralja, okrenuli leđa Draži i doveli Tita na vlast!

Prema tvrdnjama istoričara imperijalistički ciljevi Velike Britanije uvek su bili u sukobu sa interesima Srbije i zbog toga su se često Srbi smatrali izdatim od strane Londona!

– U prvoj polovini 19. veka Velika Britanija je štitila interese Turske na račun Srbije – kaže akademik Dragoljub Živanović.

Foto: Wikipedia/Diliff

Foto: Wikipedia/Diliff

* 1878. godine na Berlinskom kongresu Britanija je tražila da se Srbija odrekne mnogih srezova u korist Turske!

* 1903. godine Britanija je bila prva zemlja koja je sa Srbijom prekinula diplomatske odnose posle atentata na kralja Aleksandra Obrenovića i kraljicu Dragu

Foto: Wikipedia / Lumen roma

Foto: Wikipedia / Lumen roma

* 1908. godine Zvanični London podržao je aneksiju BiH od strane Austrougarske

* 1912. godine Britanija je bila protiv srpskih interesa u balkanskim ratovima

* 1914. godine na početku Prvog svetskog rata Velika Britanija je tražila da se Srbiji oduzmu teritorije na severu

Foto: Wikipedia/public domain

Foto: Wikipedia/public domain

* 1941. godine britanska tajna služba finansirala je prevrat 27. marta kojim je Kraljevina Jugoslavija uvučena u Drugi svetski rat.

Poznato je da su u poslednjem trenutku u Londonu okrenuli leđa kralju i priznali Tita za vrhovonog vođu borbe, čak je, navodno Vinston Čerčil naterao kraja Petra II da okrene leđa Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Velika Britanija je 90-tih bila jedna od prvih zemalja koja je Srbiji uvela sankcije, a i najjači stub NATO-a prilikom bombardovanja SRJ 1999. godine.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u