Zanimljivo

Ove lepotice su obeležile modnu scenu 90-ih, a potom nestale! VIDEO

Objavljeno: 03.10.2015 | 10:10Izvor: Blic

Tokom 90-ih, one su vladale svetskom manekenskom scenom.

HELENA KRISTENSEN

 

 

Iako je tokom 90-ih supermodel Helena Kristensen krasila naslovne strane gotovo svih prestižnih modnih magazina, ova seksi Dankinja ostaće upamćena po ulozi u spotu za pesmu "Wicked Games".

 

Vrhunac manekenske karijere doživela je tokom 90-ih, ali se Helena i dalje povremeno prošeta modnom pistom, ali je svoj profesionalni angažman preusmerila na poziciju iza foto-objektiva.

 Njene fotografije su se pojavile u časopisu "Marie Claire" i "ELLE" a Helena Kristensen je značajno je doprinela i osnivanju magazina "Nylon".


MILA JOVOVIĆ


Glumicu i manekenku Milu Jovović mnogi pamte više po filmskim rolama nego po kratkom periodu kada je vladala svetskom manekenskom scenom. Mila je počela da se bavi modelingom kada je imala 11 godina, a već sa 15 našla se na brojnim naslovnim stranama prestižnih modnih časopisa.

Takođe, Mila je pored uspešne karijere manekenke gradila i karijeru filmske glumice. Prvi put se pojavila na filmu kao 15-godišnjakinja kada je igrala "Povratak u plavu lagunu". Takođe, Mila Jovović je igrala u filmovima "Peti elemenat" i "Pritajeno zlo", gde je ubedljivo igrala akcione heroine.

 LINDA EVANĐELISTA

 

Kanadska lepotica Linda Evanđelista bila je članica orginalne postave supermodela koje su obeležile 90-e. Linda je u vreme najveće popularnosti bila na svim naslovnim stranama modnih magazina, a takođe je snimala reklamne kampa

Evanđelista će ostati upamćena i po tome što je u jednoj prilici plastično objasnila koliko zarađuje pa je rekla da "ne ustaje iz kreveta za manje od 10.000 dolara".

 

Baš poput svojih koleginica, Linda Evanđelista se pojavljivala u spotovima popularnih muzičara 90-ih.

 

KLAUDIJA ŠIFER

Zanosna Nemica Klaudija Šifer postavila je svojevrsni rekord u svetu manekenstva kada je ukrasila više od 1.000 naslovnih strana raznih modnih magazina.

 I Klaudija je bila u orginalnoj postavi prvih supermodela koje su obeležile dekadu 90-ih, a osim toga što je vladala modnim pistama Klaudija će ostati upamćena kao devojka iz reklame za "Guess Jeans" .

 Danas ova lepa Nemica povremeno snima kampanje za svetske kozmetičke brendove, ima svoju modnu liniju a 23 godine nakon kampanje koja ju je proslavila Šiferova je ponovo snimila reklamu za "Guess Jeans".

 

 

NAOMI KEMBEL

Britanski supermodel Naomi Kembel ostaće upamćenja kao prva crnkinja koja se 1987. godine našla na naslovnoj strani najpre britanskog, pa potom i francuskog "Voga".

 Naomi je takođe bila deo orginalne postave supremodela, a njena kaijera traje i dan danas. Iako se povukla sa modnih pista, Naomi i dalje aktivno radi kao model za mnoge brendove.

 Međutim, osim što je krasila mnoge naslovne strane modnih časopisa, Naomi je i često punila stranice svetskih tabloida. Popularna manekenka našla se nekoliko puta na sudu zbog optužbi za fizičko i verbalno zlostavljanje svojih saradnika.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u