Zanimljivo

OVE BOGATAŠICE IMAJU SVE OSIM DECE: One ruše stereotipe, a evo šta je razlog

Objavljeno: 07.10.2015 | 13:58Izvor: medio.rs

Obične žene zbog nerazumevanja okoline ne pričaju o razlozima za donošenje takve odluke, ali zato su slavne žene žene otkrile zbog čega nikada nisu želele da rode decu

Mnoge žene odlučile su se na život bez dece, a to je još uvek tabu tema u našem navodno otvorenom društvu koje nam i dalje nameće stereotipne uloge.

"Obične" žene zbog nerazumevanja okoline ne pričaju o razlozima za donošenje takve odluke, ali zato su slavne žene žene otkrile zbog čega nikada nisu želele da rode decu. Evo šta su rekle.

1. Opra Vinfri
'Da sam imala svoju decu, mrzela bi me. Završila bi na nekom šouu poput moga i pričala o meni zato što bi nešto u mom životu patilo zbog karijere, a to bi sigurno bila moja deca".

Foto ProfimediaFoto Profimedia

2. Glorija Stejnem
"Potpuno sam srećna bez obzira na to što nisam imala decu. Ne treba svako da živi na isti način. Svako s matericom ne treba imati decu baš kao što svako s glasnim žicama ne treba biti operski pevač".

3. Beti Vajt
"Nikada nisam žalila zato što nisam rodila. Da sam ikada ostala trudna onda bi to bio glavni fokus u mom životu, ali odabrala sam život bez dece jer sam fokusirana na svoju karijeru. S obzirom na to da sam dosta kompulzivna, mislim da ne bih mogla imati oboje."

Foto ProfimediaFoto Profimedia

4. Kim Katral
"Nisam biološki roditelj, ali ja jesam roditelj. Imam nećake s kojima sam jako bliska, mlade glumice i glumice kojima sam mentorka. U današnje vreme postoje načini da postanete majka bez toga da svoje ime upisujete u rodni list deteta. Možete izraziti majčinske instinkte vrlo jasno i vrlo snažno. Taj osećaj pruža zadovoljstvo. Nisam menjala pelene, ali pomogla sam svojoj nećaki da završi fakultet. Bila sam uz svog nećaka kada je prolazio teško životno razdoblje i donosio važne odluke. I to su bile majčinske obaveze."

Foto ProfimediaFoto Profimedia

5. Helen Miren
"Nisam osećala potrebu za detetom niti sam osećala gubitak zato što ga nemam. To nije bila moja sudbina. Nikada se nije dogodilo i nije mi bilo bitno šta ljudi misle. Gde god sam došla muškarci bi mi govorili: Šta? Nemaš dece? Bolje ti je da se baciš na posao stara devojko. Ja bih im samo rekla da odj**u."

Foto ProfimediaFoto Profimedia

(Dnevnih.hr)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u