Zanimljivo

OVAJ ŠEIK IMA MILIJARDE: A kad mu vidite Instagram, ZANEMEĆETE (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.02.2016 | 09:31Izvor: Telegraf.rs

Na imanju u Ras al-Khaimahu šeik Jasim Ali Salim ima preko 20 vrsta različitih divljih životinja, sa kojima se svakodnevno igra kao da su obični kućni ljubimci

Šeik Jasim Ali Salim je trgovac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, otac je četvoro dece i vlasnik utočišta za divlje životinje. On svoju ljubav prema velikim mačkama, lavovima, tigrovima, pumama svakodnevno objavljuje na svom Instagram profilu.

Na imanju u Ras al-Khaimahu ima preko 20 vrsta različitih divljih životinja. Jasim je životinje počeo da iz zooloških-vrtova spasava još pre 18 godina. Strah od njih uopšte nema, pa ga mnogi u šali nazivaju “šaptačem zveri”.

- Pre sam morao da vodim decu u Dubai ili neki drugi grad, ako sam želeo da im pokažem divlje životinje. Sada više ne moram, a otkako smo otvorili, preko 25.000 ljudi došlo je da poseti naš zoo-vrt – rekao je Jasim svojevremeno za “The National”.

Životinje koje završe u njegovom zoo vrtu, uglavnom su već pripitomljene. Jasimova deca uživaju u njegovom hobiju, ali je njima pristup divljim životinjama, bez njegovog nadzora, strogo zabranjen.

Salim je takođe i veliki protivnik trgovine divljim životinjama.

Zoo-vrt finansira sam, iz vlastitih prihoda, a samo za hranu godišnje za životinje izdvoji oko 90.000 dolara. U to nisu uračunati zaposleni u zoo-vrtu kojima je poverio starateljstvo nad životinjama, dok njega nema.

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

 

 

 

 

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u