Zanimljivo

Ovaj čovek je uradio nemoguće

Objavljeno: 23.09.2014 | 22:22Izvor: Blic

Džulijan Mitermajer (21) srušio je svetski rekord hoda po žici, pošto je prešao neverovatnih 224 metra, na zastrašujućoj visini od čak 200 metara.

Na taj način oborio je svetski rekord Amerikanca Džerija Mizevskog za 10 metara.

Ovo neverovatno dostugnuće izveo je na ogromnom, 224 metra dugačkom prostoru na švajcarskoj brani Movusan.

Brana iz filma o Džejmsu Bondu: Movusan

- Za hod mi je trebalo 40 minuta, na visini od 200 metara. Izveo sam ga na najvećoj evropskoj brani, istoj onoj gde je snimljen i film o Džejmsu Bondu - rekao je Džulijan za sajt "RedBull.com".

Ovaj mladić priznao je da je u početku bio jako uplašen, i da uopšte nije očekivao da će iz prvog pokušaja oboriti svetski rekord.

- Osećaj je zaista čudan. Brana je prilično "kul", zastrašuje i motiviše istovremeno. Što sam bliži bio sredini, to je nervoza bila veća. Nisam imao osećaj da se približavam cilju, a stopala su počela da bole, i to veoma jako - priznao je Mitermajer.

"Na sredini je postalo kritično"

Na kraju je izjavio kako nije poklekao isključivo zbog mentalne snage, i da je bio dovoljno smiren da se zaustavi dok ne prestane sa ljuljanjem, kao i da su poslednjih 30 metara bili najkritičniji.

Zastrašujući pogled sa brane

- Mi, hodači po žici, poslednjih 30 metara zovemo "tranzicija". Tu se oscilacije radikalno menjaju, a ljuljanje postaje manje, ali oštrije, te iziskuje potpunu promenu stila hodanja. Jedva sam izdržao na kraju, stopala su mi se znojila, kolena tresla, ali sam presrećan što sam uspeo. Zahvalan sam svom timu, kojem sam stavio život u ruke - za kraj je rekao Džulijam Midermajer, novi svetski rekorder u dužini hoda po žici.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u