Zanimljivo

Ova MASKA ZA LICE je tajna prelepe kože japanskih GEJŠI

Objavljeno: 26.07.2015 | 21:51Izvor: Telegraf.rs

Žene sa Dalekog Istoka odavno znaju koje su sve blagodeti konzumiranja pirinča za dobro zdravlje i vitak stas. Međutim, on ništa manje nije moćan ni kada je u pitanju nega kože

Da li ste znali da se pirinač smatra isceljujućim kozmetičkim sredstvom koje žene vekovima unazad koriste u nezi svoje kože, a posebno ga cene japanske lepotice?

Bogat je vitaminima B grupe koji stimulišu rast i obnovu ćelija, usporavaju njihovo starenje i poboljšavaju prokrvljenost kože, a to je sve što ženama treba za blistav izgled lica.

Zato kontroverzne gejše, da bi održale kožu besprekornom i sprečile prevremeno starenje, redovno koriste masku od pirinča.

U pitanju je lekovita maska spravljena od belog pirinča, mleka imeda koja dubinski hidrira kožu, sadrži antioksidanse i stvara površinsku zaštitu od ultraljubičastih zraka čime onemogućava stvaranje depigmentacija.

Nakon njene upotrebe koža postaje meka, baršunasta, a ten posvetljen i blistav. Evo kako da napravite ovu čudotvornu masku za lice.

Foto-ilustracija: Foter/Qsimple, Memories For The Future Photography

Foto-ilustracija: Foter/Qsimple, Memories For The Future Photography

Dve do tri supene kašike sirovog pirinča stavite u hladnu vodu i skuvajte ga dok dobro ne omekša. Uvarak, koji ćete kasnije takođe iskoristiti, procedite i ostavite u posebnoj posudi.

Prokuvan pirinač properite mlakom vodom i dodajte mu jednu kašiku toplog mleka. Promiješajte smesu do ujednačenosti i dodajte u nju jednu kašiku meda.

Masku nanesite u debljem sloju na očišćenu kožu lica i vrata.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Držite je pola sata, a nakon toga je uklonite (najbolje vlažnim peškirom) i umijte se tečnošću koja vam je ostala od skuvanog pirinča.

Preostali uvarak možete da zaledite u kalupima za led i da ga koristite kao kocku leda za masažu lica.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u