Zanimljivo

Oluja skakavaca se obrušila na grad

Objavljeno: 30.08.2014 | 21:31Izvor: Blic

Najezda miliona skakavaca na Antananarivo, glavni grad Madagaskara, izavala je u četvrtak pometnju u saobraćaju. Nebo je bilo puno insekata koji opsedaju ovu afričku naciju već više od dve godine.

Podseća na nas jedno od deset biblijskih pošasti iz Egipta - napisao je na Fejsbuku Ronald Miler, misionar koji na Madagaskaru radi i boravi sa porodicom.

Ova pošast započela je u aprilu 2012, što je madagaskarske vlasti te godine nateralo da proglase stanje nacionalne katastrofe.

Ova ostrvska država je u septembru prošle godine najavila trogodišnji plan hitne pomoći pošto su skakavci ugrozili hranu namenjenu za 13 miliona ljudi, što je skoro 60 odsto populacije Madagaskara.

Na alarmante scene iz Antanariva reagovala je Eni Monard, službenica UN Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) koja je za "Glas Amerike" izjavila da su skakavce privukle neuobičajeno visoke temperature i da se ne radi o povećanju njihovog broja.

Plan za hitnu pomoć magadaskarske vlade u borbi protiv ove napasti trebalo bi da košta ukupno više od 41 miliona dolara.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u