Zanimljivo

NEDELJU DANA BIO ZATRPAN: Dekica (101) izvučen iz ruševina u Nepalu!

Objavljeno: 03.05.2015 | 18:35Izvor: Telegraf.rs

Zbog vrlo sporog prolaska kroz carinu i postupka carinjenja, humanitarna pomoć ne stiže dovoljno brzo potrebitima u Nepalu, tvrde osobe koje učestvuju u podeli humanitarne pomoći

Spasilačke ekipe su u razorenom Nepalu izvukle u subotu iz ruševina 101-godišnjeg muškarca, javlja AFP. Muškarac je spasen nedelju dana nakon tragedije i nakon što su nepalske vlasti objavile da se ne nadaju da će ikoga živog u ruševinama izvući.On je prebačen u bolnicu gde se trenutno oporavlja.

- U selu Kerabari u regiji Sijauli otkrili smo i spasili četiri osobe – rekao je policajac.

Troje ih je bilo zatrpano pod ruševinama kuće od blata, a četvrta osoba bila je zarobljena pod nanosima zemljanih klizišta koja je pokrenuo potres. Svi su prebačeni u regionalnu bolnicu gde im je ukazana pomoć.

Jedan od pronađenih ispod srušenih kuća od blata ima više od sto godina, rekao je portparol policije.

Zbog vrlo sporog prolaska kroz carinu i postupka carinjenja, humanitarna pomoć ne stiže dovoljno brzo potrebnima u Nepalu, tvrde osobe koje učestvuju u podeli humanitarne pomoći.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

– Danas se vraćam u Kolkatu gde sam kupio tri stotine cerada koje želim da pošaljem u Nepal, međutim, ne puštaju ih kroz carinu u luci – rekao je Indijac koji je želeo ostati anoniman. Dodao je da je puno njegovih prijatelja poslalo pomoć ugroženom stanovništvu i da su suočeni s istim problemom.

Kazao je i da im nije objašnjeno na koji način roba može nesmetano stići do onih kojima je hitno potrebna.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u