Zanimljivo

NEĆETE VEROVATI SVOJIM OČIMA: Ovo biće stvarno postoji na dnu okeana!

Objavljeno: 17.09.2014 | 01:48Izvor: Telegraf.rs

Istraživački tim ekspedicije Nautilus je, preko vozila na daljinsko upravljanje naleteo na jedan od najfascinantnijih i najređih oblika života na planeti

Dok u filmovima naučne fantastike ne manjka kreativnosti i mašte kako bi mogla da izgledaju bića sa druge planete, mnoštvo neverovatnih i neobičnih bića obitava baš ovde sa nama, na Zemlji.

Istraživački tim ekspedicije Nautilus je, preko vozila na daljinsko upravljanje naleteo najedan od najfascinantnijih i najređih oblika života na planeti – ružičastu siponoporu. Čak i najiskusniji istraživači okeana ne mogu da poveruju da su se susreli sa ovim bićem i da je ono što su videli stvarnost.

Ja još ne mogu da poverujem da je ovo živo stvorenje – rekao je jedan od istraživača.

siponopora gif

Ono što je još fascinantnije kod ovog bića je to, što on deluje kao jedan organizam, a zapravo je kolonija hiljada i hiljada manjih organizama koji se nazivaju zooidi, gde svaki od njih ima svoju ulogu u celini. Pored ovog neobičnog oblika, istraživači kažu i da je ružičasta boja takođe veoma retka pojava.

Ovo je jedan od razloga zbog kojih se bavim naukom, kada vidim nešto ovako prosto mi oduzme dah. Životinja koja se vidi na ovom snimku je, jednostavno, neverovatna – napisao je jedan od istraživača.

Pogledajte snimak na kome se vidi ovo neverovatno biće.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u