Zanimljivo

Najbolji tata na svetu: Napustio dobro plaćen posao da bi ćerki priredio neverovatno iznenađenje

Objavljeno: 27.11.2015 | 23:35Izvor: 24sata.rs

Biznismen Džon Silk je rešio da napusti odlično plaćen posao i proda skupoceni auto, kako bi odveo svoju ćerku Viki na put oko sveta.

On je najbolji tata na svetu, Foto: Print Screen/Facebook

Džon je želeo da posveti svo vreme ovog sveta svojoj ćerki Viki koja boluje od Daunovog sindroma i ima problem sa srcem. Viki su lekari dali svega 15 godina života.

Ali, ona danas ima 22 godine i uživa u životu, provodi vreme sa svojim ocem i putuje po raznim zemljama. Viki i Džon su do sada posetili Nijagarine vodopade, plivali sa delfinima u okeanu, leteli iznad aktivnog vulkana i upoznali Deda Mraza, a Džon je za "Mirror" izjavio kako je hteo svojoj ćerki da pokaže svet.

"Samo sam želeo da vidim kako se zadivljeno smeje. Zato sam rešio da svaki novčić koji zaradim, potrošim na putovanja s njom. I čim se vratimo s jednog putovanja, počinjemo da planiramo sledeće", ispričao je on.

Džon"Viki me je naučila koji je smisao života", Foto: Print Screen/Facebook

Kada su shvatili da novac i posao nisu sve na svetu i da ih oni ne mogu istinski usrećiti, Džon i njegova sadašnja supruga Geri odlučili su da na prvo mesto stave porodicu. S obzirom da oboje sada rade honorarno, potrebni su im meseci da skupe novac za svako putovanje, ali Džon na sve to kaže: "Svaki put se isplati. Ako imaš ovakvu motivaciju, možeš osvojiti najviše planine".

Kada je imala 8 meseci, Viki je dijagnostikovan Eisenmengerov sindrom – bolest srca i pluća, pa su lekari predložili operaciju, ali imala je 50 odsto šanse da će operaciju preživeti. Bez operacije, lekari joj nisu dali više od 15 godina života, ali njeni roditelji ipak nisu želeli da rizikuju njen gubitak, pa su odbili operaciju i odlučili da iskoriste svo vreme ovog sveta sa Viki na najbolji mogući način.

Ali, Viki je uspela da preživi i svoju 16. godinu, a danas ima 22 pa su joj lekari predvideli kako će da živi još barem toliko.

"Pokušavam da ne mislim na to kakav će život biti kada Viki više ne bude bilo. U međuvremenu pokušavamo da budemo srećni. Viki me je naučila koji je smisao života", rekao je Džon.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u