Zanimljivo

Na ovoj autobuskoj stanici vam nikad ne bi bio problem da čekate bus

Objavljeno: 02.09.2014 | 16:31Izvor: Telegraf.rs

Ova autobuska stanica, pored toga što omogućava putnicima da na zanimljiv način sačekaju autobus, deci predstavlja pravi raj za igru jer po ovoj skulpturi mogu da se penju i spuštaju kao da su na toboganu.

Grupa talentovanih autora iz Španije u kojoj spadaju Alberto i Emilio Alarkon, Siro Markez i Eva Salmeron, nedavno su u Baltimoru postavili skulpturu naautobuskom stajalištu o kojoj priča ceo svet. Iako ima sve elemente koje sadrži skoro svaka stanica, ovo umetničko delo je ipak posebno zbog svog oblika.

Naime, ovi umetnici su omogućili stanovnicima ovog grada u Americi da imaju specifičnu autobusku stanicu, koja je napravljena od drveta i čelika u obliku reči koja predstavlja skraćenicu za autobus – BUS.

Foto: mmmm.tv

Foto: mmmm.tv

Pored toga što služi da ljudi predahnu na svežem vazduhu dok čekaju autobus, deca su pronašla izvor za zabavu jer po ovim slovima oni mogu da se penju, sakrivaju i spuštaju kao niz tobogan. Međutim, čini se da je ipak ova atrakcija uspela da i u onim nešto starijim ponovo probudi dečiji razigrani duh.

Kreativna Alijansa je izuzetno počastvovana i srećna što smo dobili ovakvu skultpuru od istaknutih gostujućih umetnika iz Španije. Putnici će zapravo postati deo umetnosti dok čekaju prevoz. To je divno – rekla je Đina Karuso, generalna direktorka kreativne Alijanse iz Baltimora koja je i učestvovala u ovom projektu.

Foto: mmmm.tv

Foto: mmmm.tv

BUS će postati novo urbano mesto za okupljanje građana iz Baltimora. Na ovom mestu nikada nećete zažaliti što vam autobus kasni - rekao je umetnik Siro Markez.

Međutim, ono što je interesantno je to da grupa autora koja je osmislila ovu zanimljivu skultpuru ne bi uspela u svojoj zamisli da nisu imali pomoć lokalnih umetnika Kajli Miler i Tim Skofild, vajara iz Baltimora koji su im pomogli da realizuju svoju fantastičnu i unikatnu ideju.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u