Zanimljivo

NA IVICI SMRTI: Da li je ovo najstrašnija vožnja u zabavnom parku ikad?

Objavljeno: 24.07.2014 | 15:01Izvor: Telegraf.rs

Ovo je možda najjednostavnija ideja za vožnju u zabavnom parku, ali ujedno i jedna od najstrašnijih. Padaćete sa visine od 40 metara, pri brzini od 90 kilometara na čas, pravo u mrežu koja se nalazi u podnožju

Na Skaj Taueru u zabavnom parku “Tivoli Friheden”m u Danskoj, možete da doživite slobodan pad bez kočnica, jer nema prevoznog sredstva.

Tu ste samo vi, koji padate sa visine od 40 metara u mrežu koja se nalazi u podnožju. Prema informacijama na internet stranici parka, doživećete “4G senzacije kad vaše padajuće telo dostigne brzinu od 90 kilometara na čas”.

Ali, ako ste došli na vrh atrakcije i predomišljate se, park vam nudi dostojanstvenu priliku da odustanete.

Printskrin: YouTube / Theme Park Review

Printskrin: YouTube / Theme Park Review

- Možete se liftom popeti na vrh i uživati u pogledu – napisali su na sajtu parka “Tivoli Friheden”.

Za “vožnju” treba da imate najmanje 14 godina i težinu između 50 i 120 kilograma. Takođe, ne smete da imate problema s leđima, sa srcem, visok pristisak, epilepsiju, prelome, otvorene rane i naravno, strah od visine. Ni trudnicama, pijanim ili nadrogiranim ljudima nije dozvoljen pristup.

Ovo je samo jedan u nizu ovakvih tornjeva koji su svuda po svetu, a vožnja na njima je toliko strašna da su ih istraživači koristili da bi simulirali iskustvo na ivici smrti.

Pogledajte video:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u