Zanimljivo

MOTORNOM TESTEROM ISEKAO OCU GLAVU: Sin (20) monstruozno napao roditelje DOK SU SPAVALI!

Objavljeno: 01.08.2015 | 19:31Izvor: Telegraf.rs

- Hteo sam da ubijem oca - izjavio je na prvom saslušanju Gerhard H. (20)

U seocu Hakenbuh u Gornjoj Austriji, u četvrak u dva ujutru, Gerhard H. (20) pokušao je da ubije oca i majku na spavanju tako što je prvo oca napao motornom testerom nanevši mu teže povrede glave, a onda je krenuo na majku koja  je, srećom, uspela da pobegne iz sobe zadobivši samo par manjih posekotina.

Odmah je pozvala policiju koja je ubrzo stigla pojačana specijalcima jedinice Kobre, pišu austrijski mediji.

Gerhard u međuvremenu pobegao iz kuće i potera za njim, u kojoj je bio angažovan i helikopter i policijski psi trajala je više od sat vremena. Gerahrd je konačno uhapšen u pola četiri ujutru, kad je pokušao da se vrati na mesto zločina. Austrijski specijalci su ga sačekali u zasedi ispred kućei uhapsili.

- Hteo sam da ubijem oca – izjavio je na prvom saslušanju Gerhard.

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

– Mladić je psihički bolestan. Mnogo toga potvrđuje da mladić ima psihički poremećaj, koji se akutno manifestovao – kaže državni tužilac Alojz Ebner.

Gerhard je važio za stidljivog, povučenog maldića koji nije ispoljavao agresiju. Živeo je u svom svetu, ali pritom konzumirao i opasnije, “tvrde” narkotike. Ne zna se motiv za zločinački napad na oca i majku, ali se zna da će do daljnjeg biti smešten na zatvorenom psihijatrijskom odelenju.

– Osumnjičeni nije uračunljiv, ali je svakako opasan – kaže tužilac Ebner.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u