Zanimljivo

MLADU MAMU JASMINU JE OD DETINJSTVA BOLEO STOMAK: Hirurzi su je otvorili i izvadili ovo odvratno čudo (FOTO)

Objavljeno: 22.08.2016 | 21:36Izvor: Telegraf.rs

Osim konstantnog osećaja da je bolesna, Jasmina nije mogla ni da jede: kako bi progutala hranu, dobijala bi nagon za povraćanjem, zbog čega je bila i neuhranjena

Britanka Jasmina Persival (23) nije ni slutila kuda će je odvesti navika grickanja kose, a to je pravo na operacioni sto, na kom su joj hirurzi iz stomaka izvadili klupko njenih vlasi, teško skoro kilogram i po.

Scena u kojoj Jasmina sedi na dvosedu, ispred TV-a, mota pramen kose između prstiju i gricka ga, bila je njena svakodnevica, odmalena.

Kada je napunila 14 godina, sve češće je imala bolove u stomaku, zbog kojih joj je dijagnostikovan tzv. sindrom nadraženog creva.

Osim konstantnog osećaja da je bolesna, Jasmin nije mogla ni da jede: kako bi progutala hranu, dobijala bi nagon za povraćanjem, zbog čega je bila i neuhranjena.

Foto: Jasmin Percival

Foto: Jasmin Percival

Dve godine kasnije, Jasmina se probudila usred noći vrišteći od bolova. U bolnici su je odveli na skener, a na ono što su tamo otkrili, tinejdžerka i njena majka nisu nikako bile spremne.

S obzirom na to da su joj u abdomenu videli gomilu dlaka, koje su formirale jezivu masu, lekari su odlučili da je odmah operišu carskim rezom.

Foto: Jasmin Percival

Foto: Jasmin Percival

Jasmina se ubrzo oporavila, ali je zabeležena kao primer medicinske misterije.

– Roditelji su me oduvek opominjali da ne radim to, a kada sam počela da izostajem iz škole zbog stalnih pregleda, svi su mislili da lažem, kako ne bih išla u školu. Međutim, ako je postojalo išta što je moglo da me odvrati od ove ružne i opasne navike, to je ovo što mi se dogodilo – kaže Jasmin koja sada kosu vezuje u konjski rep, ne bi li se oduprla tome da je stavlja u usta.

Foto: Jasmin Percival

Foto: Jasmin Percival

Ovakvo kompulsivno jedenje kose naziva se trihofagija, a do pojave “lopti od kose” u stomaku dovodi u retkim slučajevima.

 

 

(Telegraf.rs/Mirror.co.uk)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u