Zanimljivo

MISTERIJA KOJA JE TRAJALA 33 GODINE: Ušla je u automobil i krenula u šoping. Nikada se nije vratila...

Objavljeno: 26.05.2015 | 23:37Izvor: Telegraf.rs

Deset dana nakon nestanka devojke, nedaleko od Oklahome u njenom automobilu pronađeni su muškarac i žena

Mlada Šveđanka Elisabet Martinson (21) iz Udevale, mesta blizu švedsko-norveške granice, studirala je u Kaliforniji i istovremeno čuvala decu jednoj porodici u mestu Grinbre, severno od San Franciska. U januaru 1982. pozajmila je je od porodice žuti Volksvagen kako bi otišla da kupi čizme. Tada je poslednji put i viđena.

Deset dana nakon njenog nestanka, 1.770 kilometara od Oklahome u njenom automobilu pronađeni su muškarac i žena.Muškarac je bio 31-godišnji Henri  Koleman iz Los Anđelesa, osuđeni silovatelj koji je bio tražen zbog pljačke u Kaliforniji, a žena je 26-godišnja Sabrina En.

Oboje su tada uhvaćeni i protiv njih je vođena istraga, bili su osumnjičeni za krađu auta i moguće ubistvo mlade Šveđanke.

Koleman je istražiteljima rekao kako je Volksvagen kupio od čoveka kojeg je upoznao u kafiću u San Francisku. Premda se javio svedok koji je tvrdio da je Kolemana videla kako u Volksvagen ulazi s devojkom nalik Šveđanki, on je na sudu zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi za ubistvo i osuđen na pet godina zatvora za krađu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

U međuvremenu, u kalifornijskom kanjonu Morison, južno od San Francisca, 2010. godine pronađeni su posmrtni ostaci, sedam ljudskih kostiju, bez ikakvih tragova odeće ili drugih predmeta.

Četiri su godine prošle dok nisu identifikovani u oktobru prošle godine definitivno je potvrđeno da kosti pripadaju nestaloj Elisabet. No, lokalne su vlasti iz nepoznatog razloga odlučile čekati i vest o potvrdi identiteta objavile su tek sada.

Doduše, analizom nije utvrđen uzrok smrti nesretne Šveđanke, koji bi mogao ostati trajni misterija, no njeni roditelji su barem dobili šansu da saznaju da im ćerka više nije među živima. Posmrtne su ostatke pre nekoliko dana kremirali, a pepeo je poslan u Švedsku.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u