Zanimljivo

Mislili ste da nafta zagađuje okeane? Pogrešili ste. Pogledajte šta se desi kad kit isprazni creva!

Objavljeno: 30.01.2015 | 16:11Izvor: Telegraf.rs

Fotograf iz Kanade uspeo je da snimi trenutak kada ogroman kit vrši veliku nuždu

Ovo se retko viđa. Kanadski fotograf Keri Vilk (30) snimio je neverovatan prizor – kako jedan od najvećih kitova na svetu, Glavata ulještura, vrši veliku nuždu.

Ove fotografije nastale su u vodama na ostrvu Dominika, koje ljudi često mešaju sa  poznatijom Dominikanskom Republikom. Vilk kaže da je u trenutku kada je ogromna životinja, dugačka 30 metara, obavila nuždu voda postala kao “čokoladno mleko”.

Vilk je snimio kita koji ima veliku kockastu glavu, koja zahvata trećinu ukupne dužine tela. Ima najveći mozak od svih živih bića na zemlji koji može da teži i devet kolograma.

ČUDOVIŠTE KOJE JE ZAPANJILO JAVNOST: Iskopana nova životinjska vrsta? (VIDEO)

– Nas četvorica smo se gledali u čudu. Mislili smo da je završio posao, međutim, prevarili smo se. Kit je išao u svim pravcima. Njegove fekalije su bile svuda okolo – prepričava susret ovaj kanadski fotograf.

Foto: Profimedia/Caters News

Foto: Profimedia/Caters News

Inače, ovi kitovi su dugački između 11 i 30 metara, a teški od 20 do 50 tona. Hrane se ribama i lignjama. Brzo plivaju i mogu da rone dosta dugo i duboko, čako do 2.500 metara. Žive u toplim morima pa i ne čudi što su ove fotografije nastale u vodama na ostrvu Dominika.

Pogledajte video:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u