Zanimljivo

Ljubav ne umire: Ova pisma dokazuju da postoji život posle smrti

Objavljeno: 28.11.2015 | 20:58Izvor: 24sata.rs

Lora Džekson, jedna od najcenjenijih svetskih psihologa, nedavno je objavila na koji način kontaktira mrtve i time pomaže ožalošćenima da prebole gubitak. Nakon te objave, na stotine ljudi je krenulo po društvenim mrežama da objavljuje svoje priče, tačnije kako se osećaju bez voljene osobe, a ovo su samo neke od njih.

Dokaz da ljubav ne umire, Foto: Jutjub skrinšot

Deda mi je poslao svetlost

Moj deda je bio tako lep, nežan, ljubazan čovek.

Kada je preminuo 1991. godine, bila sam razočarana i tužna. Iz nekog neobjašnjivog razloga sam nakon njegove smrti uključila sva svetla u kući na nekoliko dana.

Jedne noći, dok sam sedela pored vatre, pogledala sam ispred sebe i bljesnula je svetlost - toliko je bilo veličanstveno da nisam mogla da govorim, pišem.

Odmah sam pomislila: "Deda!", a onda je samo nestala svetlost. Bez razmišljanja, isključila sam sva dodatna svetla u kući i osetila sam neki veličanstveni osećaj mira.

- Aneta Boril

Njegova omiljena ptica nam je stajala u dvorištu

Suprug iz prvog braka i ja smo imali veliki vrt, a na ribnjaku su nas poremeno posećivale čaplje, koje je on uživao da gleda. Nažalost, razveli smo se, ali smo ostali dobri prijatelji. Moj bivši suprug je 2010. godine umro od raka.

Dan nakon smrti, dok sam se vozila imanjem, pojavila se čaplja i stala na krov naše kuće.

Izašla sam iz automobila i posmatrala je, kao i ona mene. Stajala je tako na krovu oko pet minuta. Pozvala sam sina da mu ispričam, ali me je preduhitrio i rekao da jedna čaplja sedi u njegovom vrtu. Odmah sam pozvala ćerku kako bih i njoj ispričala, ali i njoj se desila ista situacija.

Svi mi živimo daleko jedni od drugih, ali svima je čaplja u isto vreme sletela u dvorište i to dan nakon njegove smrti.

- Rejčel Hajd

Telefonski razgovor sa onoga sveta

Moj suprug Vejn je umro 5. jula 2013. godine, samo 10 nedelja od naše zlatne godišnjice. Kada sam se vratila kući s posla, pronašla sam poruku na telefonu. Poruka je bila kratka i glasila je: "Kako si?". To je bio glas mog supruga.

Poruku i dalje čuvam u telefonu. Naši prijatelji i porodica su potvrdili da to jeste njegov glas.

- Džeki Roberts

Tata mi je poslao poljubac dok je odlazio

Otac mi je bio u domu za stare dok je bio na samrti. To veče sam odvela majku koja ima 90 godina kući da odmori, a ja sam zaspala u dnevnom boravku. Probudio me je nežni poljubac i odmah sam pogledala na sat, bilo je dva sata nakon ponoći.

Ubrzo nakon toga, zvali su me iz doma kako bi mi rekli da mi je otac preminuo u 2 sata, znala sam da je taj poljubac bio od njega.

Kasnije u toku noći sam sanjala kako tata prilazi polici sa knjiga. Zvala sam ga, on se okrenuo i nestao. Iste sekunde sam se probudila i otrčala ka polici s knjigama i uzela upravo onu knjigu koju je tata podigao. Nije mi delovala toliko zanimljivo, ali sam je ipak uzela. To je bio dnevnik njegovog oca.

- Valerija Enkorn

Poklon moje ćerke mi je rekao da je ona u blizini

Moja 21-godišnja ćerka je preminula pre četiri godine. U početku, nisam verovala u zagrobni život ili znakove sa druge strane.

Ali se ispostavilo da oni ipak postoje. Moja ćerka je pronalazila razne načine da mi pokaže da je u blizini. Na Dan majki na nebu se stvorila neverovatna magija. Iza oblaka je bio formiran anđeo koji mi baca srce, znala sam da je to ona.

- Mišel Vajt

Svakodnevno osećam njeno prisustvo

Pre pet godina, moja žena Pet je umrla. U braku smo bili više od 40 godina i često smo razgovarali o tome šta se dešava nakon smrti.

Pet je imala totalno drugačiju viziju života nakon smrti, dok sam se ja šalio za svaku sitnicu.

Smrt moje supruge me je potpuno uništila, ali preživeo sam jer često čujem njen glas i osećam njeno prisustvo.

Imao sam problem sa srcem 2011. godine i nisam bio zabrinut jer mi je ona rekla da će sve biti u redu.

Sam osećaj da mogu da osetim njen parfem i osetim kako mi dodiruje lice, daje mi hrabrost da nastavim dalje.

Voleo sam svoju ženu u potpunosti, ali ovo je znak da ljubav ne umire.

- Džof Preskot

Mamini signali mi pokazuju da postoji život nakon smrti

Pet dana pre Božića 1993. godine, odveo sam mamu koja ima 80 godina u bolnicu na neka ispitivanja. Rekla mi je da razgovaram sa sestrom koja će muzika da svira na njenoj sahrani. Bila sam veoma iznervirana i tražila sam od nje da mi da neki znak kada umre.

Na Badnje veče su nas pozvali iz bolnice i rekli nam da je ona preminula. Kada smo stigli, sela sam kraj prozora, uzela čaj, kada sam čula njen glas: "Ja sam dobro, dobro sam". Stavila sam ruku na svoje grlo jer sam mislila da će mi srce iskočiti.

Međutim, u prostoriji nisam bila sama, a niko nije reagovao na te njene reči, niko nije čuo. Veoma sam srećna što mi je dala neki znak, kao što sam joj i tražila.

- Pem Džejms

Ljubavno pismo

Nekoliko sedmica nakon smrti mog supruga, ćerka me je pozvala. Sedele smo zajedno, gledale fotografije i tada sam prokomentarisala: "Žao mi je što mi tvoj otac nikad nije poslao ljubavno pismo". Ali, listajući fotografije, ugledala sam jednu kovertu.

Nikad je ranije nisam videla u toj kutiji. To pismo je bilo poslato pre 43 godine i bilo je upućeno na moje devojačko prezime. Otvorila sam ga i zaista je bilo ljubavno pismo.

- Anonimna


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u