Zanimljivo

KRALJ FITNESA: 9 zanimljivosti o Arnoldu Švarcenegeru

Objavljeno: 10.10.2015 | 10:19Izvor: Kurir

Čak iako ste njegov najveći fan, ove činjenice o poznatom austrijsko-američkom bodibilderu, glumcu i bivšem guverneru sigurno niste znali

MASIVAN KAO HRAST

U svojoj najboljoj formi, Arnold je imao preko 113 kilograma pri visini od 188 cm. Otuda i nadimak "austrijski hrast".

POJAVIO SE U TV EMISIJI ZA "MUVANjE"

Švarceneger se pojavio 1973. godine u popularnoj televizijskoj igri The dating game, gde je imao priliku da bira idealnu devojku za sebe (a jedna od njih bila je Plejboj zečica).

ARNOLD JE DIVAN STRIC

Malo je poznato da je popularni Terminator imao starijeg brata Mejnharda, koji je umro 1971. godine. Menjhardov sin je od tada Arnijev štićenik, a trenutno je uspešan advokat u Los Anđelesu.

NJEGOV NAJBOLJI PRIJATELJ JE...

...legenda kao i on. Naime, Arnoldov najbolji drugar je legenda bodibildinga Franko Kolumbu, koji mu je bio i kum na venčanju sa suprugom Marijom Šrajver 1986. godine.

BIO JE U ZATVORU

Odslužio je sedam dana u vojnom zatvoru u Austriji, zato što je pobegao iz kasarne i otputovao u Nemačku na izbor za Mladog Mistera Evrope.

IMAO JE SJAJAN DEBI FILM

Osvojio je nagradu Zlatni globus u kategoriji Najbolji glumački debi za njegovu ulogu u Stay hungry.

NJEGOV OTAC - ŠAMPION U KARLINGU

Ljubav prema sportu izgleda je porodična stvar, a iver ne pada daleko od klade! Švarcenegerov otac je bio šef policije i evropski šampion u karlingu.

DIKTIRA TRENDOVE

Švarceneger je bio prvi američki građanin koji je posedovao Humvee, terenac koji se koristio isključivo u vojničke svrhe.

JOŠ KAO TINEJDŽER JE VODIO RAČUNA O SVOM TELU

Kada je imao 16 godina, obim njegovih ruku je bio 16 inča (40 cm), kada je imao 17 godina 17 inča (43 cm), a kada je napunio 18 godina, obim Švarcenegerovih ruku je dostigao do 18 inča (45 cm).

Sa svojih 19 godina Arnold je imao obim ruku od 19 inča (48 cm), sa 20 godina 20 inča (50 cm), a najveći obim njegovih bicepsa na kraju je porastao do 22 inča (56 cm).

Ni mi nismo mogli da poverujemo u ove brojke!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u