Zanimljivo

KAKO POSLE BURNE NOĆI? 11 lekova za mamurluk iz celog sveta!

Objavljeno: 31.07.2014 | 22:56Izvor: Kurir

Naočare za sunce trenutno stanje mogu da sakriju jer nema te kafe koja ovaj problem može da reši, a na potez - klin se klinom izbija - nemojte ni da pomišljate

Ovaj scenario sa putovanja ili godišnjeg odmora većini će biti i te kako poznat. Napokon ne mislite o poslu, u društvu ste dragih osoba, kasna večera na terasi, boca vina, pa jedno “kratko” da se nazdravi, pa drugo, treće... a već u idućoj sceni budite se s ogromnom glavoboljom i poput guštera “puzite” prema slavini da popijete vodu.

Naočare za sunce trenutno stanje mogu da sakriju jer nema te kafe koja ovaj problem može da reši, a na potez 'klin se klinom izbija' nemojte ni da pomišljate. Evo zato spiska najpopularnijih "lekova za mamurluk" iz celoga sveta koje je prikupio portal "Lonely Planet", a obradila 'Slobodna Dalmacija'. Niko ne garantuje da svi lekovi pomažu, ali neki bar zvuče zabavno - ako ništa drugo.

Engleska

U Engleskoj se kao brzi lek protiv mamurluka koristi kobasica umotana u masno lisnato testo, ali najbolje rešenje je kompletan engleski doručak. Jaja, slanina, kobasice, grašak, paradajz, pečene paprike, pečurke i hleb ili tost namazan puterom, plus obavezni sosovi sa sirćetom i paradajzom... Vaš srčani udar službeno ima novog najboljeg prijatelja.

Škotska

Njihovi susedi Škoti vole takođe prženo, a uz to ne mogu da odole ni kobasicama od ovčijih iznutrica i crnom pudingu sa pecivom od krompira. Sve to lepo zaliju Irn-Bruom, voćnim bezalkoholnim pićem bogatim kofeinom, neonsko narandžaste boje, poznatim i kao škotsko “drugo nacionalno piće”. Prvo je, naravno, viski.

Italija

Italijani uglavnom ne komplikuju, savetuju da ispijete espresso ili tri, zadremate ispod sunčanih naočara i istrpite dok ne prođe. Ali, na Siciliji se s istim problemom nose na svoj način i koriste stari lek, žvakanje suvog penisa bika. Iako ima ukus kao sušena govedina, genitalije bika su malo žilavije - kažu ti koji su probali...

Turska

U Turskoj su svi ludi za škembićima, koje kombinuju sa sirćetom, slatkim paprikama, lukom - belim i crnim, mlekom, jajima ili limunom.

Nemačka

Ako ne volite škembiće, ni nemački “lek za mamurluk” neće vam zvučati ništa bolje. “Katerfrihstick”, tj. ukiseljena haringa, krastavac i luk, jelo poznato i kao 'rolmops', bogato je proteinima koji posle burne noći vraćaju u život.

Tajland

Na Tajlandu jedu prikladno nazvane 'pijane nudle' (rezanci), začinjeno jelo od rezanaca od pržene riže s mesom ili tofuom, soja sosem, lukom, povrćem i jakim čilijem.

Južna Koreja

U Južnoj Koreji pravi hit je 'haejangguk' supa puna svinjetine, kupusa, jaja, graška, rotkvice i zgrušane krvi bika. Bolje zvuči bez ovog poslednjeg sastojka, zar ne?

Novi Zeland

Na Novom Zelandu se opijene duše leče pitom od mlevenog mesa i sira, kao i čokoladnim mlekom sa malo soli. U Meksiku je lek protiv mamurluka ljuti 'čeviče”, koji još nazivaju “vuelva de la vida” (u prevodu na srpski 'Povratak u život'), možda zato što se posle previše tekile osećate kao da ćete umreti. To je kombinacija škampa, plodova mora, školjaka i ostriga mariniranih u limeti, sa sosom od seckanog paradajza, avokada, luka i čilija.

Brazil

Kada posetite Brazil, onda se od nebrojnih “caipirnha” izlečite bahijskim ribljim gulašem s kokosovim mlekom, lukom, belim lukom, korijanderom i palminim uljem.

Kanada

Kanađani pak jedu “poutine”, čips umočen u hrpu svežeg sira i smeđi umak, a tradicionalni američki lek je ispijanje prerijske ostrige, pića s Vorčesteršajer sosom, solju, šećerom, biberom, "živim" jajem, ljutim umakom i sokom od paradajza.

Las Vegas

Las Vegas nudi poseban tretman, autobus zvan 'Raj za mamurluk', gde možete u potpunosti da preskočite brojne pokušaje i platite stručnjacima za mamurluk da vam vrate izgubljenu tečnost preko infuzije i da vas napumpaju vitaminima. I spremni ste za novi izlazak!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u