Zanimljivo

KAKO JE TO USPELA: Crnkinja rodila potpuno belo dete!

Objavljeno: 01.09.2014 | 21:45Izvor: Telegraf.rs

Iako beba Džona ima belog oca, lekari kažu da je šansa da se rodi dete potpuno bele kože vrlo mala, možda jedan u milion

Kada je babica pokazala majci Ketrin Houvart njenu bebu, ona je bila uverena da su joj doneli pogrešno dete. Novorođenče je bilo potpuno belo, dok majka, poreklom iz Nigerije, ima potpuno crnu kožu.

Iako beba Džona ima belog oca, lekari kažu da je šansa da se rodi potpuno bela beba vrlo mala, možda jedan u milion. Bojom kože ove bebe nije bila iznenađena samo majka, već i babica.

- Kada je beba izašla babica je prvo pogledala mene, pa Džonu, pa ponovo mene. Nije mogla da veruje svojim očima – kaže Ketrin Houvart, prisećajući se svog porođaja.

I njen muž Ričard je bio veoma iznenađen jer je očekivao da će beba imati tamniju kožu.

- Kada sam prvi put ugledao sina, osećao sam olakšanje jer je jak i zdrav. Bio je vrlo bled jer mu je pupčana vrpca bila obmotana oko vrata. Nakon nekoliko sati vratila mu se boja u obraze. Tad smo primetili da je vrlo beo i da mu je ten sličan mom. Lekari su rekli da će verovatno tako i ostati – kaže on.

Iako su se u početku pojavile sumnje da je dečak albino, ubrzo je utvrđeno da ipak nije to u pitanju. Ipak, ukoliko se odluče da imaju još dece, ona najverovatnije neće imati belu kožu.

- Rekli su mi da verovatno nosim recesivni ten. Ali moji roditelji su iz Nigerije i koliko možemo da se setimo, niko nije beo. Ali negde mora da postoji beo gen koji je bio uspavan sve dosad. Uprkos početnom šoku, Ričard i ja smo presrećni. Džona je lep, srećan i nasmejan i jako ga volimo – kaže oduševljena majka.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u