Zanimljivo

Jedina zemlja na svetu u kojoj je "Despacito" zakonom zabranjen

Objavljeno: 23.07.2017 | 17:14Izvor: medio.rs

Malezija je zvanično zabranila emitovanje hit pesme "Despacito" na državnim radio i TV stanicama uz objašnjenje da su reči pesme neprikladne za, iako svi imamo osnovane sumnje da im se pesma jednostvno popela na glavu pa su rešili da joj stanu na kraj.

Ministar komunikacija Saleh Said je u četvrtak za lokalne medije objasnio da su zvaničnici ozbiljno razmotrili ovu pesmu i rešili da je banuju sa državnih radio i TV stanica zbog toga što su dobili veliki broj pritužbi građana na račun opscenih reči u pesmi. On je objasnio da se zabrana (nažalost) ne odnosi na remiks sa Džastinom Biberom.

Zabrana se ne odnosi na privatne radio i TV stanice, kao ni na Youtube kanale, ali je preporuka države da svi cenzurišu reči jer je lokalna kultura dosta osetljiva na takav rečnik, a ovu pesmu danas pevaju i klinci koji nemaju pojma šta reči zapravo znače.

Malezijska islamska partija Amanah pozvala je ranije da se prestane s emitovanjem pesme.

"Poštujemo svačije pravo da se zabavlja, ali smatramo da treba da postoje jasne granice, jer zabava treba da čini dobro ljudima, a ne da ih kvari", objasnio je zvanični predstavnik te partije Atrica Umar.

Izvor: Noizz.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u