Zanimljivo

IMATE MINUT DA NAĐETE PLANINARE I ORLOVE NA SLICI: Jeste li uspeli?

Objavljeno: 26.05.2015 | 12:21Izvor: Telegraf.rs

Sliku Mon Blana moguće je detaljno pretraživati, a poseban je izazov otkriti poziciju jednog orla u letu kao i lokacije nekoliko planinara

Italijanski fotograf Filip Blengini i međunarodni tim objavili su u sklopu projekta In2White veliku panoramsku fotografiju Mon Blana od vrtoglavih 365 gigapiksela. Tako je ova fotografija postala najveća na svetu.

Zapravo je reč od 70.000 slika, koje su Blengini i njegova ekipa krajem prošle godine na visini od 3.500 metara i temperaturama nižim od -10 stepeni snimali tokom dve nedelje, od čega je na samo snimanje otpalo ukupno 35 sati, kako bi u konačni kadar uspeli da smeste celu planinu.

Dobili su čak 46 terabajta materijala, a obrada nakon koje je nastala konačna slika potrajala je dva meseca. Strani mediji tvrde da kad bi se fotografija odštampala, bila veličine fudbalskog igrališta.

Da podsetimo, postoji još jedna veća fotografija, koju je snimila NASA, a radi se o slici Meseca. Međutim, s obzirom na to da je svemirska letelica zabeležila ovu fotografiju, pa zato ne ulazi u konkurenciju.

Printskrin: in2white.com

Printskrin: in2white.com

Sliku Mon Blana moguće je detaljno pretraživati, a poseban je izazov otkriti poziciju jednog orla u letu kao i lokacije nekoliko planinara. Na interaktivnom pregledu deo detalja moguće je videti uz pomoć alata ‘Tour’, koji možete pronaći u donjem levom uglu fotografije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u