Zanimljivo

FRANCUSKA ŠKOLA: Mlada mora da spava sa svim muškarcima na venčanju!

Objavljeno: 19.08.2014 | 19:18Izvor: Kurir

Na Markižanskom ostrvu u Francuskoj Polineziji prva bračna noć započela je pesmom i plesom, a potom i seksualnim odnosom

Prva bračna noć ima posebno mesto u brojnim kulturama. Koliko je bila važna potvrđuje i pojava lažne nevinosti u Evropi tokom 19. veka.

Devojke koje su pre braka izgubile nevinost trudile su se da to sakriju od novopečenih supruga tako što su krvarenje lažirale sunđerima natopljenim krvlju ili krvlju iz ribljeg mehura.

Takođe, šile su se i genitalije da njihova jača polovina ne bi ništa posumnjala.

Seks sa svim muškarcima na venčanju

Na Markižanskom ostrvu u Francuskoj Polineziji prva bračna noć započela je pesmom i plesom, a potom i seksualnim odnosom. Novopečena mlada trebalo je da spava sa svim muškarcima koji su pozvani na venčanje s tim da je prvi na redu bio najstariji muškarac, a ne mladoženja.

Pravo prve bračne noći

U srednjem vijeku u Evropi vredelo je pravilo prve bračne noći. Plemići su imali pravo na nevinost novopečene mlade. Međutim, u istorijskim spisima piše da postoje naznake kako je takvo pravo postojalo, ali da se nije koristilo. Umesto nevinosti, seljak je nevinost svoje supruge mogao da spase plaćanjem poreza.

Plaćanje za nevinost

U afričkoj zemlji Benin nevinost je na ceni. Majka obećava svojoj ćerki da će joj dati novac ako se pokaže da je prve bračne noći bila nevina. Kao dokaz ona ujutro traži tragove krvi na posteljini.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u