Zanimljivo

DŽIHADISTI U PANICI ZBOG RUSKIH NAPADA: Napuštaju svoje položaje, 600 militanata krenulo ka Evropi!

Objavljeno: 03.10.2015 | 20:40Izvor: Telegraf.rs

- Naši obaveštajni podaci pokazuju da militanti napuštaju oblasti koje su pod njihovom kontrolom - rekao je visoki zvaničnik ruskog Generalštaba

Ruski vazdušni napadi na ciljeve Islamske države u Siriji izazvali su paniku u njihovim redovima tako da militantne grupe napuštaju svoje položaje, a 600 plaćenika pokušava da nađe put ka Evropi, saopšteno je danas iz Moskve.

Sumirajući rezultate prva tri dana napada, visoki zvaničnik ruskog Generalštaba, general Andrej Kartapolov, rekao je da su ruski borbeni avioni izveli više od 60 udara na 50 ciljeva ID i dodao da će Rusija intenzivirati vazdušnu kampanju u Siriji.

- Naši obaveštajni podaci pokazuju da militanti napuštaju oblasti koje su pod njihovom kontrolom. Panika i dezerterstvo počeli su da se šire njihovim redovima. Oko 600 plaćenika napustilo je svoje položaje i pokušava da pronađe put do Evrope – rekao je Kartapolov, prenose agencije.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv ID u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Pogledajte video:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u