Zanimljivo

Državo, pomagaj, kondomi su nam premali!

Objavljeno: 22.09.2014 | 13:25Izvor: Telegraf.rs

Parlamentarna komisija Ugande primila je ogroman broj pritužbi građana muškog pola koji tvrde kako su kondomi koji se prodaju u toj zemlji previše mali, što je pojačalo zabrinutost jer se ta zemlja godinama bori protiv AIDS-a

Žitelji Ugande podneli su brojne žalbe vlastima o tome da da im prezervativi u prodaji jednostavno “ne pašu”. Parlamentarac Tom Aza kazao je parlamentarnom komitetu za HIV/AIDS Ugande da je u poslednjem obilasku mesta koja su najviše pogođena ovim virusom muškarci imaju “pozamašnije polne organe i da trebalo razmotriti opciju pravljenja većih kondoma“.

Kada dođe do akcije i imaju seksualne aktivnosti, još uz pritisak, dolazi do pucanja kondoma. Veliki broj mladih muškaraca se žali da su kondomi koje su dobili prekratki i njihovi polni organi ne mogu da stanu u njih – rekao je drugi poslanik Merard Bitekierezo.

Sara Netalisile, članica komisije, izrazila je zabrinutost da taj problem veličine “izlaže mladiće i devojke opasnosti od zaraze HIV-om i sidom“.

NTV Uganda objavila je kako je parlament obećao da će urgirati da se kondomi prave u većim proporcijama. Ovo nije prvi put da se industrija kondoma suočava sa problemom veličine. U 2006. godini Indijsko veće za medicinska istraživanja otkrilo je kako 60 posto muškaraca u Mumbaju ima penise za 2,4 centimetra kraće od međunarodne veličine kondoma.

Izvor: Klix


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u