Zanimljivo

DIZEL je poginula u borbi sa teroristima. Zbog nje ruski policijski psi sada dobijaju posebnu opremu

Objavljeno: 29.11.2015 | 18:06Izvor: Blic

Rusko ministarstvo odbrane premijerno je prikazalo novi dizajn pancira za vojne i policijske pse, koji će im omogućiti da budu bezbedniji i da izbegnu sudbinu francuskog psa Dizela.

U novom videu, ruski vojnik je demonstrirao novi dizajn zaštite za pse koji oni nisu baš sa radošću prihvatili. 

- Na početku im se, naravno, prsluk nije dopao. Ali, vremenom su shvatili da je to za njihovo dboro i zaštitu. Ovu kerušu smo naučili da bude strpljiva kada joj oblačimo prsluk, pa nam za to sada treba samo minut - priča vojnik Vladimi Kitrik.

Dizel

Ova zaštitna oprema sastoji se od dva dela. Prvi štiti vrata i grudi hrabrog psa, a moguće je zaštiti im i noge posebnim navlakama ako za to ima potrebe.

- Radili smo šest meseci na ovome. Prvo smo ih trenirali dva meseca, a onda kada se pas navikao na mene počeli sm oda radimo zajedno. Naša patrola je ispitala preko 1000 automobila. Tražili smo eksplozive i municiju - priča ovaj vojnik.

Rusija je pokazala solidarnost sa Francuzima tako što je donirala psa u sećanje na tragično preminulog Dizela. Psa, nazvanog Dobrinja, ruska vlada je poslala u Pariz da bi pomogao u borbi protiv terorizma.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u