Zanimljivo

DA SE SMRZNEŠ: Slikali paganski ritual, uslikali sablasno biće!

Objavljeno: 21.12.2014 | 10:11Izvor: Kurir

Pored ljudi, na tradicionalno spaljivanje El Kukuja u Albukerkiju došla je i jeziva prikaza.

ALBUKERKI - Tradicionalni paganski običaj spaljivanja lutke El Kukuj (latinoamerička vatijanta bauka) svake godine privlači turiste u Albukerki, SAD, ali ovogodišnjem događaju, bar prema onome što je zabeleženo na snimcima, spaljivanju je prisustvovao i nezvani gost iz neke druge dimenzije.

"Svi smo bili samo u panici zbog ove stvari", priča vatrogasac Stiv Von komentarišući jezivi prizor kojm su prisustvovali brojni svedoci, uključujući i njega.

Fotografije nekog natpirodnog entiteta snimilo je nekoliko lokalnih vatrogasaca, koji su bili dežurni. To je stalna praksa na ovom događaju da se vatra ne bi otela kontroli. Istraživači paranormalnog odmah su kazali da je snimljen neki demon, nečija astralna projekcija ili duh.

"To je bio stvarni humanoidni lik koji je lebdeo na nebu", rekao je Rik Valter, drugi svedok.

Slika je izazvala veliku pažnju, pa se brzo proširila po društvenim mrežama.

Inače, El Kukuj je mitsko čudovište iz portugalske i španske tradicije, a ritual u Albukerkiju sastoji se iz paljenja lutke koja ga predstavlja. Zatim prisutni zapišu svoje strahove na papiriće, koje bace u vatru. Vatrogasci Džoš Elis i Stiv Von bili su dežurni.

"Zapalili su ga, a mi smo stajali i gledali, znate, fotografisali smo, i tada je Džoš, moj kolega, uslikao duha ili šta god da je", priča Von. "Posle nekoliko takvih fotografija, definitvno smo shvatili da je u pitanju nešto natprirodno. Pokazali smo fotografije organizatoru događaja, a on je rekao: "Oh, pa to je El Kukujookooee. On dolazi da bi jeo strahove""," ispričao je Von. On i Elis tvrde da su fotografije autentične.

Pogledajte i sami.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u