Zanimljivo

Da li biste probali specijalitet "začinjen" živim mravima?

Objavljeno: 31.01.2015 | 09:49Izvor: Telegraf.rs

Svojom prirodnom metanskom kiselinom, mravi daju jelu "božanstveni" kiselkasti ukus, navode oni koji su probali jelo

Čuveni danski restoran Noma u Kopenhagenu, koji važi za najbolji u svetu, preselio se privremeno, do svetog Valentina, tj. Dana zaljubljenih, u japansku prestonicu. Želeći da gostima pruži nezaboravan događaj, njegov proslavljeni kuvar Rene Redžepi je u pripremi jela sa ovog podneblja dodao svoju karakterističnu notu.

Žive škampe posute sitnim i, takođe, živim crnim mravima jedan je od 15 specijaliteta koji posetioci restorana Noma Tokio, smeštenog na 37. spratu hotela Mandarin orijental, imaju priliku da gustiraju dok uživaju u pogledu na planinu Fudži.

Svojom prirodnom metanskom kiselinom, mravi daju jelu “božanstveni” kiselkasti ukus, navode oni koji su probali jelo, prenosi londonski Gardian .

Noma je i ranije koristio mrave u svojim jelima, a Japanci su poznati kao veliki sladokusci morske hrane koja se još uvek “mrda”. Žive hobotnice i riblja mlađ smatraju se delikatesom u Japanu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u