Zanimljivo

ČUDOVIŠTE KOJE JE ZAPANJILO JAVNOST: Iskopana nova životinjska vrsta?

Objavljeno: 26.11.2014 | 14:02Izvor: Telegraf.rs

Neman koja je pronađena u Vijetnamu pokrenula je diskusiju među stručnjacima i naučnicima, jer još uvek nije jasno o kojoj se vrsti radi.

Često se dešava da ljudi pronalaze neobične životinjske vrste koje ni sami ne mogu da objasne niti da prepoznaju. Iako se naučnici svakodnevno trude da otkriju sve tajne prirode i njenih darova, nemoguće je proceniti broj svih vrsta na našoj planeti, ali se često govori o broju od nekoliko miliona, pa čak i više desetina miliona.

Na snimku koji je objavljen na japanskom sajtu, prikazan je neverovatno i bizarno otkriće u Vijetnamu, koje je začudilo širu svetsku javnost. Lokalni meštani tvrde da su ovo stvorenje, koje je izduženo i podseća na džinovskog crva sa jezivom glavom, izvukli iz zemlje.

Ova neman je pokrenula diskusiju među stručnjacima i naučnicima, jer još uvek nije jasno o kojoj se vrsti radi. Neki sumnjaju da se radi o novootkrivenoj vrsti dok drugi misle da se radi o nekom “genetskomeksperimentu” koji je pošao naopako i prouzrokovao ovakve posledice, i stvorio ovo čudovište.

Međutim, mnogi su se složili da se zapravo radi o jedinstvenoj vrsti kita(Balaenoptera physalus), pa se zato sumnja da je ovo biće izvađeno iz mora ili nasukano.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u