Zanimljivo

ČUDO NEVIĐENO: Tropska oluja pogodila Moskvu usred februara

Objavljeno: 01.02.2015 | 13:08Izvor: Telegraf.rs

Jutros se u Moskvi čula grmljavina, praćena obilnom kišom, što je veoma neobično za ovo doba godine. Otkazan skijaški maraton i trke sanki

MOSKVA - Moskovljane je jutros probudilo nevreme sa grmljavinom i obilnom kišom, što je nekarakteristično za ovo doba godine, a ruska prestonica je zabeležila i najvišu temperaturu za februar još od 1914. godine, od plus 3,1 stepena Celzijusa.

"Jutros se u Moskvi čula grmljavina, praćena obilnom kišom, što je veoma neobično za ovo doba godine", izjavio je za RIA Novosti meteorolog agencije Fobos Centar.

Zbog neuobičajeno visokih temperatura su u Moskvi otkazani neki sportski događaji, poput skijaškog maratona u severozapadnom predgrađu Moskve Himkiju, dok će se trka sanki koje vuku konji održati na moskovskom hipodromu, uprkos tome što je sneg već počeo da se topi, navodi sajt Sputnjiknjuz.

Moskva se smatra jednim od gradova sveta koji je najviše pogođen globalnim zagrevanjem, budući da temperatura u ruskoj prestonici raste dva i po puta brže od globalnog proseka, objavio je list "Moskou tajms".


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u