Zanimljivo

AKO NE VERUJETE, ONDA KLIKNITE I VIDEĆETE: U ovoj pećini nalazi se nešto najlepše na svetu

Objavljeno: 24.05.2015 | 00:31Izvor: Telegraf.rs

Kada se svetlost probije kroz pukotine pećine u Brazilu, voda postaje toliko prozirna da se ne može sa sigurnošću reći gde se završava pećina, a gde počinje jezero

U dubinama pećine “Poko azul” u nacionalnom parku “Čapada dijamantina” u Brazilu, nalazi se skriveno jezero koje je toliko bistro, da se na svetlosti gotovo ni ne vidi.

Kada se svetlost probije kroz pukotine pećine, voda postaje toliko prozirna da se ne može sa sigurnošću reći gde se završava pećina, a gde počinje jezero. Jedno je sigurno: ovo je prizor koji zaista oduzima dah.

Fotograf Marsio Durank (40) uslikao je neverovatnu prozirnost ove 16 metara duboke podzemne pećine koju su otkrili kopači zlata 1920. godine. Ovaj drečavo plavi “bazen” vode tople 23 stepena tokom cele godine prava je atrakcija za turiste koji imaju priliku i da plivaju u njemu.

– Kada plivate, ronite ili plutate u ovom jezeru, osećate se kao da lebdite, kao da niste na ovoj planeti. Dozvoljen je ulazak isključivo malim grupama, da bi se očuvala lepota ove pećine – priča Marsio.

Ova pećina nalazi se u blizini reke Paraguasu, a u njoj je 1990. godine pronađen deo skeleta ogromnog lenjivca od pet tona koji je izumro pre 11.000 godina.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u