Politika

(UŽIVO) POLITIČKI ZEMLJOTRES VEKA: Velika Britanija je izašla iz Evropske unije! (FOTO)

Objavljeno: 24.06.2016 | 09:33Izvor: Telegraf.rs

Britanci rekli ZBOGOM Evropskoj uniji!

POSLE 43 GODINE U EVROPSKOJ UNIJI, VELIKA BRITANIJA JE IZGLASALA IZLAZAK! Čak  46.499.537 Britanaca glasalo je juče na referendumu za izlazak iz Evropske unije ili ostanak u njoj, iz 382 britanske oblasti, a birališta su zatvorena u 22 sata. U 7 sati ujutru rezultati su sledeći -16.835.512 glasača je tražilo izlazak iz EU, a 15.962.093 glssača je bilo za ostanak u EU.

Lider UKIP Najdžel Faraž je i pre brojanja svih glasova proglasio pobedu i rekao da je 23. jun britanski Dan nezavisnosti.

8:15 “ENGLESKA ODLUČILA DA IDE TEŽIM PUTEM”: Pregovori oko izlaska iz EU počinju uskoro!

7:30 DA LI SE RASPADA EVROPSKA UNIJA: I Francuska i Holandija hoće referendum!

7:00 IRCI BI DA SE OTCEPE OD VELIKE BRITANIJE  – Nacionalni predsedavajući Sinn Feina Deklan Kerni rekao je da je britanska vlada izgubila mandat da zastupa Severnu Irsku u EU.

6:39 OČEKUJE SE OSTAVKA PREMIJERA KAMERONA posle jasnog stava Velike Britanije da želi izlaz iz EU

6:10 ŠKOTSKA JE REKLA DA EVROPSKOJ UNIJI – Veći deo Škotske je za ostanak u EU, odnos je čak 62% prema 38%, ali to neće promeniti odluku VB da izađe iz EUpapers7

5:30 BBC objavio: VELIKA BRITANIJA NAPUŠTA EVROPSKU UNIJU!

Prema podacima kojima raspolažu BBC i CNN, Velika Britanija izlazi iz Evropske unije! Čak 13.933.373 glasalo je da napusti Uniju, a za ostanak je 12.994.646 građana Velike Britanije. Prve posledice ovakvih rezultata vide se na funti, koja vrtoglavo pada, i uskoro može da dosegne istorijski minimum. Funta preko noći može dovesti do nove ekonomske krize.

5:00 KO JE KAKO GLASAO:

View image on Twitter

 

4:45 PANIKA U BRITANIJI: Funta vrtoglavo pada što više stiže glasova za izlazak iz EU, Britanci se boje EKONOMSKE KRIZE

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

3:53 PREBROJANO 50 ODSTO GLASOVA – Još je rano predviđati rezultate, ali posle pedeset odsto prebrojanih glasova – oni koji su za Bregzit, tačnije izlazak iz EU, vode sa 3,5 odsto.

00:00 ISTORIJSKA ODLUKA: Zatvorena sva birališta, broje se glasovi! Ujutru zvanični rezultati (FOTO) (VIDEO)

23:45 PODSEĆANJE: ŠTA BI IZLAZAK BRITANIJE IZ EU ZNAČIO ZA SRBIJU -

– Indirektno bi njihovo istupanje iz unije psihološki uticalo na pad vrednosti evra, investitori bi bili suzdržani i u stand-by fazi dok se ne završi ceo proces istupanja, skočio bi dolar, a zbog toga bi poskupeli energenti. To bi bio početni šok koji bi se odrazio i na celokupno finanijsko tržište, kod nas bi skočile akcije. Obveznice ne bi patile jer su i dalje prijemčivije nego one u evrozoni – objašnjava saradnik instituta za tržišna istraživanja IZIT Saša Đogović.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u