Politika

Putin: Pilotu orden Heroj Ruske federacije

Objavljeno: 25.11.2015 | 10:18Izvor: B92

Pilotu ubijenom nakon obaranja aviona posthumno će biti dodeljen orden Heroj Ruske federacije, najviše počasno zvanje u Rusiji, izjavio je Vladimir Putin.

Osim toga, prema njegovim rečima, drugi pilot kojeg je spasla Asadova vojska će takođe biti odlikovan, prenosi "Raša tudej".

AFP prenosi da Putin takođe poziva građane Rusije da nakon obaranja aviona ne posećuju Tursku.

Podsećamo, ruski predsednik izjavio je ranije da će obaranje ruskog aviona izazvati velike promene u odnosima Rusije i Turske. 

“Ruski piloti i avion nisu bili pretnja Turskoj. Oboreni avion je izvršavao direktan zadatak u borbi protiv Islamske države. Taj avion je vršio preventivne napade na položaje terorista, a Turska ga je gađala, bez obzira na to što smo mi zaključili sa SAD sporazum o tome da se incidenti u vazdušnom prostoru moraju izbeći“, dodao je Putin.

Turski lideri ohrabrivali islamizaciju turskog društva

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da su turski lideri ohrabrivali islamizaciju turskog društva, što je okarakterisao kao problem, izvestile su ruske agencije. 


"Problem nije tragedija čiji smo svedoci bili juče", rekao je Putin dan pošto je Turska oborila jedan ruski borbeni avion na granici sa Sirijom. 

"Problem je mnogo dublji. Mi primećujemo... da sadašnje tursko rukovodstvo tokom značajnog broja godina sledi smišljenu politiku podrške islamizaciji svoje države", istakao je Putin, preneo je Rojters.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u