Politika

Nikad nećete pogoditi ko je političar na slici, ali svi ste čuli za njega!

Objavljeno: 27.01.2015 | 16:03Izvor: Telegraf.rs

Dok žene danas uzdišu za njim zbog njegovog izgleda, stila oblačenja i ležernosti, prijatelji i bliski poznanici tvrde da je on "mnogo više od lepog lica" i da je svojim radom zaslušio uspeh koji je ostvario. Znate li o kome je reč?

Ovaj dečkić sa fotografije verovatno nije mogao ni da pretpostavi da će zbog ekonomske krizepostati predmet požude žena u Evropi, ali i u ostatku sveta. Danas ovaj 40-ogodišnji Atinjanin puni naslovne strane medija u svojoj zemlji, a popularan je praktično kao holivudska zvezda.

On je nedavno postao najmlađi premijer Grčke u poslednjih 150 godina. Dok žene uzdišu za njim zbog njegovog izgleda, stila oblačenja i ležernosti, prijatelji i bliski poznanici tvrde da je on “mnogo više od lepog lica”.

Navode da je temeljan u radu i perfekcionista, te da je njegov uspeh pre svega rezultat strategije i vrednog rada.

Politikom je počeo da se bavi još kao tinejdžer, kada je bio u srednjoj školi, kao član omladine Komunističke partije.

Kada su 1990. godine izbili studentski i učenički protesti zbog reforme školstva, ovaj tinejdžer je vrlo brzo postao glavni pregovarač s vladom.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Ostaće upamćena njegova izjava: “Želimo da imamo pravo da sami odlučimo da li ćemo da idemo na čas”.

Ipak, ono što ga je dovelo u epicentar političkih zbivanja na Starom kontinentu jeste kriza i oštre mere štednje koje su u Grčkoj sprovodili njegovi prethodnici.

Ako do sada niste pogodili o kome se radi onda je krajnje vreme da i vi upoznate Aleksisa Ciprasa, premijra Grčke. Njegova partija Siriza pobedila je na nedavno održanim izborima u toj zemlji.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

ALEKSIS CIPRAS: Bivši komunista, voli motore, živi u vanbračnoj zajednici i sad je na čelu Grčke! (FOTO) (VIDEO)

Iako mu spočitavaju da je na vlast došao profitirajući na ogromnom nezadovoljstvu građana politikom štednje, za Ciprasa je jedno sigurno – definitivno je seks-simbol.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u