Politika

HILARI I BIL NA KRV I NOŽ: Ignorisala ga tokom kampanje i evo što je uradio onda...

Objavljeno: 16.11.2016 | 12:04Izvor: Kurir

Bliski saradnik Bila Klintona svedočio je žestokoj svađi sa Hilari. “Mislio sam da će Bil dobiti infarkt”, kaže on i otkriva prave razloge zašto je izgubila.

Pred sam kraj kampanje, Bil i Hilari Klinton žestoko su se posvađali jer je Hilari krivila direktora FBI Džejmska Komija za njen nagli pad u anketama.

“Bio sam sa Bilom u Litl Roku kada je krenulo urlanje preko telefona. Ona je optužila Komija da je ponovo otvorio istragu zbog njenog korištenja privatnog email servera i tako preokrenuo njenu kampanju” rekao je jedan od najbližih saradnika bivšeg američkog predsednika, prenosi Dejli mejl.“Bil nije prihvatao da će je Komi koštati izbora. Što se njega ticalo, sva krivica je ležala na Robiju Muku (voditelju kampanje), Džonu Podesti (predsedniku kampanje) i Hilari jer su bez imalo takta i stava govorili o jadnoj ekonomiji i uticaju privrede na milione i milione glasača radničke glasa”, nastavlja izvor.

“Bil je bio toliko crven u licu da sam se plašio da će dobiti srčani udar. Toliko se razbesneo da je bacio mobilni sa krova svog penthausa prema reci”, ističe saradnik.Tokom kampanje, Bil Klinton mislio je da ga voditelji kampanje ignorišu i molio ih je da fokus kampanje stave na ekonomiju. Ponavljao im je da bi trebalo da se obraćaju ljudima koji se osećaju pregaženim tehnološkim napretkom i globalizacijom.

“Bil je rekao da stalno napadanje Trampa zbog njegovih mana zabavlja vođe kampanje i medije, ali to nije poruka koja će angažovati birače, naročito ne u industrijskim državama” pojašnjava izvor.

“Bil je uvek u kampanji pokušavao da se prikaže kao čovek koji razume vaše muke, a Hilari je ispala kao neko ko besni na svog protivnika, ne kao neko ko želi da poboljša život radničkoj klasi” kaže izvor, koji dodaje da je Bil žestoko kritikovao Hilari jer nije prihvatila poziv na obeležavanje dana sv. Patrika na Univerzitetu Notrdam.

“Bil je rekao i da su mnogi Afroamerikanci duboko razočarani Obaminom vladavinom. Uprkos sve većem angažmanu države, njima ekonomski nije bilo ništa bolje, a nasilje im je i dalje uništavalo zajednice. Rekao je da bi Hilari trebalo da ode u južni deo Čikaga i osudi nasilje.”

Iako je Bil priznao da je FBI otvaranje istrage došlo u nezgodnom trenutku, bio je uveren da skandal nije odneo prevagu jer su birači već odavno odlučili.

“Koren njegovog besa bio je u tome što su ga njeni savetnici i lideri kamanje stalno distancirali. Ne može biti koristan ako se vidi kao još jedan volnoter. Nisu ga slušali i to ga je razbesnelo. A on ipak nešto zna o političkim kampanjama. Na početku oktobra mi je rekao da Hilari i njena ekipa srljaju u propast”.

 

 

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u