Društvo

ZASTRAŠUJUĆE Izgubila nogu zbog tampona!

Objavljeno: 13.03.2017 | 19:36Izvor: Alo!

Sindrom toksičnog šoka pojavljuje se retko, a tada žene jedva ostaju žive.

Loren Vaser (29) će žaliti celog života što je umesto higijenskih uložaka izabrala tampone.

Ovo je njena priča.

U oktobru 2012. godine Loren se nije osećala dobro, ali, imala je menstruaciju pa nije toliko obraćala pažnju na to. Pripisala je ovakvo stanje simptomima ciklusa. Međutim, kasnije tog dana bilo joj je toliko loše da nije mogla da stoji na nogama.

Njena majka se zabrinula kada nije mogla da je dobije na telefon pa je na njenu adresu poslala policiju, što joj je zapravo spasilo život. Policajci su je pronašli u kupatilu, na podu, i hitno su je prevezli u bolnicu. Temperatura joj je prelazila čak 40 stepeni. Imala je jak srčani udar, a unutarnji organi su počeli da joj otkazuju. Bila je na rubu smrti. Minuti su bili u pitanju.

Tampon koji je imala u sebi su izvadili i poslali ga u laboratorij na analizu. Nalazi su ukazali na sindrom toksičnog šoka.

Doktori su nesrećnu devojku stavili u medicinski komu. Stomak joj je oticao dok su joj u telo upumpavali posebnu tečnost kojom su pokušali da isteraju što više toksina iz tela.

- Stomak mi je bio ogroman. Imala sam cevčice svuda po sebi. Nisam mogla da govorim, a bol je bila jaka kao nikada u životu - prisetila se kasnije Loren.

Uspeli su da joj spasu život, ali za desnu nogu nije bilo spasa, morali su da je amputiraju od kolena na niže. Bila je zahvaćena gangrenom. I prsti na levom stopalu su morali biti odstranjeni jer je tkivo odumiralo.

- Htela sam da se ubijem kada sam iz bolnice došla kući. Dugo mi je trebalo da shvatim kako i dalje vredim, kako sam i dalje lepa - rekla je i dodala da ju je njen slučaj i to što je proživela motivisalo da postane aktivistkinja koja upozorava žene širom sveta na sindrom toksičnog šoka, prenosi The Hearty Soul.

Lauren danas radi kao model i objavljuje svoje fotografije na Instagramu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u