Društvo

ZASTRAŠUJUĆE: Dečji vrtić pun tarantula!

Objavljeno: 24.09.2014 | 00:31Izvor: Telegraf.rs

U austrijskom gradu Nikelsdorfu su se pre nekoliko godina namnožile takozvane južnoruske ili stepske tarantule. Iako stručnjaci kažu da nisu opasne po život, ujed tarantule može da izazove jako crvenilo, pa čak i ranu na mestu ujeda

Vaspitačica jednog vrtića u Nikelsdorfu u Austriji bila je užasnuta kada je otkrila gomilu tarantula kako gamiže po bašti obdaništa, nadomak dece koja su se igrala u blizini.

Mada stručnjaci kažu da nisu opasne po život, ujed tarantule može da izazove jako crvenilo, pa čak i ranu na mestu ujeda, a pogotovo nije bezbedno da budu u blizini dece. Gradonačelnik Nikelsdorfa kaže da će ove tarantule biti preseljene iz dvorišta vrtića u dogovoru sa ekspertima za biologiju i zaštitu prirode, jer je ova vrsta paukova u ovoj zemlji zaštićena zakonom.

U Nikelsdorfu su se pre više godina namnožile takozvane južnoruske ili stepske tarantule. To je najveći pauk kojeg se može naći u Austriji i uopšte u Srednjoj Evropi. Reč je odlakavom pauku smeđe boje, koji živi u zemlji, obično u područjima suve trave. Nije ga lako otkriti, jer retko izlazi iz svoje rupe i na najmanje podrhtavanje tla ponovoo beži u nju.

Pojava velikog broja ovih životinja u nekim austrijskim opštinama, gde ih pre nije bilo,objašnjava se obilnim kišama u poslednjih nekoliko nedelja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u