Društvo

Voleo ju je više od svega i MORAO da zatraži da je isključe s aparata: NAJTUŽNIJA ljubavna priča u svetu slavnih

Objavljeno: 13.03.2017 | 22:01Izvor: medio.rs

Svi su ih gledali sa zavišću. Godine su prolazile, pojavile su se i prve bore, a oni su jedno drugo neprestano gledali zaljubljeno, grlili se i razmenjivali poljupce.

Glumački par bio je u braku 15 godina, a rastavila ih je tragedija. Nataša Ričardsonpoginula je 18. marta 2009. godine, u 46. godini. Iza sebe je ostavila ožalošćenog supruga Lijama Nisona (64) i dvojicu sinova - Majkla (21) i Danijela (20).

Nataša, kćerka glumačke legende Vanese Redgrejv i redatelja Tonija Ričardsona, upoznala je Lijama na Brodveju 1993. godine. Ričardsonova je imala 29 godina i bila je udata za producenta Roberta Foksa kada je dobila ulogu u mjuziklu Anna Christie.

Iako nije bio velika holivudska zvezda kakva je danas, Nison je tada bio na glasu kao jedan od velikih zavodnika, o čijim se aferama s Helen MirenDžulijom Roberts, Barbrom Strajsend i Bruk Šilds naveliko pisalo.

FOTO: PROFIMEDIA

Hemija o kojoj se pričalo

Nataša je producentima mjuzikla predložila Lijama za glavnu ulogu.

Kontaktirala je s njim  i nagovorila da joj se pridruži. Hemija glumačkog para bila je glavna tema svih recenzija mjuzikla, a oboje su zbog tih uloga i dobili nominaciju za prestižnu pozorišnu nagradu Toni. Nataša se mesec dana nakon što su završili izvođenje razvela od supruga, a tada su krenule glasine da je upravo Nison razlog.

Nije mi bilo lako kada sam ga upoznala. Radila sam s njim. Sve se tako brzo dogodilo, to je postala tračarska tema. Bio je loš tajming, ali šta da kažem? Očigledno je bilo da sam se jako zaljubila u njega - rekla je svojevremeno Ričardson kojoj nije smetalo što Lijama doživljavaju kao ženskaroša.

FOTO: PROFIMEDIA

Drago mi je što se žene zaljubljuju u njega, jer tačno znam zašto - dodala je.

Nakon što je otputovao u Poljsku kako bi snimao Šindlerovu listu, Nison je shvatio da mu Nataša nedostaje i da je njihova veza prava i vredna truda.

Par je nakon toga započeo zajednički život u Njujorku. Venčali su se na leto 1994. godine. Ričardsonova je tada naumila da dokaže da je dug i srećan brak u Holivudu moguć. Naime, njeni roditelji Vanesa i Toni rastali su se kada je ona bila devojčica. Kasnije je saznala da je  njen otac, koji je umro 1991, bio biseksualac.

Poslednji telefonski razgovor

Glumački par imao je priliku da zaigraju zajedno i na velikom platnu i to u filmu Nel, 1994. godine. Hemiju s pozorišnih dasaka uspešno su preselili pred kamere i briljirali. Nataša je htela ulogu u tom filmu, jer nije mogla zamisliti da druge žene glume s njenim mužem.

Prvog sina Majkla dobili su 1995, a drugog već iduće godine.

Nison se 2000. godine, vozeći se na svom motoru, sudario s jelenom koji mu je iskočio na put. Glumca su ozleđenog pronašli prolaznici pored puta, te je hitno prebačen u bolnicu. Ričardsonova je tada snimala film u Kanadi, ali odmah je sela na avion kako bi mogla da bude uz svog supruga. Glumac je tada slomio karlicu, pa je idućih gotovo godinu dana hodao na štakama, a Nataša ga je u stopu pratila.

FOTO: PROFIMEDIA

Narednih godina, par je nastavljao da niže uspehe na pozorišnim daskama i u filmovima. Ali porodičnu sreću uništila je tragična nesreća u martu 2009. godine.

Razgovarali smo telefonom i rekla mi je: Dragi, malo sam pala na snegu. Tako je ona to opisala - ispričao je glumac o trenutku kada je saznao da se njegova supruga ozledila u nesreći u školi skijanja u Kvebeku.

FOTO: PROFIMEDIA

Ričardsonova je pala na stazi, a na glavi nije imala kacigu.

Nison je tada snimao film u Torontu te je odmah odleteo u bolnicu u Montrealu u kojoj je ležala Nataša. Doktori su prvo mislili da je ozleda lakša, ali nekoliko dana kasnije pala je u komu zbog izliva krvi u mozak. Glumicu su na životu održavali aparati.

Ceo svet mi se srušio

Stajao sam kraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. Rekao sam joj:Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, jako si udarila glavom. Otišla si. Vraćamo te u Njujork gde ćemo skupiti prijatelje i porodicu - prepričao je kasnije skrhani glumac, koji je lekarima dao dopuštenje da mu suprugu isključe s aparata.

FOTO: PROFIMEDIA

Ona i ja smo imali dogovor da ako neko od nas završi u vegetacijskom stanju, isključujemo aparate. To sam i uradio. Nataša je donirala tri svoja organa, pa trenutno održava troje ljudi u životu. Dala je srce, bubrege i jetru - otkrio je glumac na petu godišnjicu Natašine smrti, 2014. godine.

S gubitkom ljubavi svog života teško se nosio, kao i njihov sin Majkl, koji se odao drogama i opijanju. Nison je danonoćno tugu utapao u alkoholu, sve dok nije shvatio da sebi nije dao vremena da pošteno tuguje.

Njena smrt do tada mi nije bila stvarna. U nekim trenucima, u našem njujorškom stanu, kada čujem otvaranje vrata, očekujem njen glas. Čekam da baci ključeve na sto i pozove moje ime. Ceo svet mi se srušio kada je otišla - rekao je glumac.

FOTO: PROFIMEDIA
STORY.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u