Društvo

VELIKA OPASNOST PRETI: Džihadisti Islamske države planiraju da pokore i osvoje Srbiju!

Objavljeno: 27.08.2014 | 00:27Izvor: Telegraf.rs

U petogodišnjem planu za globalnu dominaciju Islamska država Iraka i Levanata nalazi se i osvajanje Srbije, a džihadisti ovog pokreta već su uputili i prve pretnje Srbima i to zaposlenima u Ambasadi u Damasku kojima je dat rok od 7 dana da se isele ili će biti mrtvi

Islamska država Iraka i Levanta (koji je poznat i kao Islamska država ISIL), čiji je član nedavno odrubio glavu zarobljenom američkom novinaru Džejmsu Foliju, planira da napadne Srbiju, a naša zemlja označena je kao jedna od teritorija koju ova organizacija planira da osvoji u narednih pet godina!

ISIL, islamistička militantna grupa koja je proglasila kalifat, tj. islamsku državu, na teritorijima u Iraku i Siriji, objavila je petogodišnji plan za globalnu dominaciju. Na karti se vide jasni obrisi teritorija koje sunitski militanti planiraju da osvoje, a u njih spada i Srbija.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Vođa ISIL-a Abu Bakr al-Bagdad proglašen je kalifom Ibrahimom i vođom “svih muslimana u svetu“, a grupacija je muslimane pozvala da “iskažu vernost” novom vladaru i “odbace demokratiju i ostalo smeće sa zapada“. Nakon proglašenja kalfata, ISIL je promenio ime u “Islamska država“.

Da su dželati Islamske države ozbiljni u svojim namerama pokazuje i preteće pismo koje je ubačeno u dvorište Ambasade Srbije u Damasku, a u kojem ova organizacija poziva radnike da se isele i za to im daje rok od 7 dana ili će svi biti mrtvi!

Podsetimo uz stih iz Kurana “Ako se bore protiv tebe, ubij ih” preteće pismo koje je stiglo u predstavništvo Srbije u Siriji potpisano je sloganom: “Alah je naš zaštitnik”! Ono je ubačeno u dvorište ambasade iz pravca glavne ulice!

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić kaže za Telegraf.rs da je obavešten o pretećem pismu koje je dobilo predstavništvo u Damasku i poručuje: “Srbija će ozbiljno shvatiti ove pretnje i uči niti sve da spreči terorističke napade“.

- Budite sigurni, da naše bezbedonosne službe prate sve i nema potrebe za panikom, ali treba svakoj pretnji prići sa dozom ozbiljnosti – kaže Dačić koji nije želeo da komenariše imperijalističke namere ISIL-a prema Srbiji.

Podsetimo, na čelu ISIL-a je nemilosrdni, ali misteriozni Abu Bakr al-Bagdadi, kog su mnogi već prozvali novim Osamom bin Ladenom, a Amerikanci nude 10 miliona dolara za njegovu glavu. Opisuju ga kao izrazito ambicioznog nasilnika vrhunskih taktičkih sposobnosti, ali o njemu kao osobi ne zna se puno.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Objavljene su samo njegove dve fotografije, a i njihova autentičnost se dovodi u pitanje, s obzirom da se Baghdadi navodno retko otkriva i svojim suborcima, kojima se obraća skrivajući lice maskom. Zbog toga je jedan od njegovih nadimaka i “Nevidljivi šeik“. Osim što krije lice, često se i lažno predstavlja tako da je postao neuhvatljiv.

Inače, ISIL je osnovan 2004. godine i odmah je postao pridružena članica al-Kaide. U međuvremenu je preuzeo kontrolu nad svim al-Kaidinim operacijama u Iraku, ali u februaru je centrala terorističke mreže, koju je osnovao Osama bin Laden, objavila da ne želi da ima nikakve veze sa Bagdadijevom grupom.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u