Društvo

UZNEMIRUJUĆE OTKRIĆE O NESTANKU MH370: Procurili dokumenti koji bacaju sumnju samo na jednu osobu!

Objavljeno: 23.07.2016 | 12:43Izvor: Kurir

Donosimo vam ekskluzivnu priču koja vodi korak dalje k rasvjetljavanju misterioznog nestanka putničkog aviona Malezija Erlajnza na letu MH370.

Kako piše ugledni Njujork Magazin avion na kobnom letu nestao je 8. marta 2014. godine kada je iz neobjašnjivih razloga skrenuo sa svoje rute iz Kuala Lumpura prema Pekingu te nakon toga iščeznuo zajedno sa svih 227 putnika i članova posade nad nepreglednim prostranstvima Indijskog okeana.

Njujork Magazin je došao do poverljivog dokumenta iz istrage koju o nestanku sprovodi malezijska policija, a prema njemu je kapetan leta MH370 Zahari Ahmad Šah mesec dana pre misterioznog nestanka na svom simulatoru leteo rutom koja je išla duboko u područja iznad južnog dela Indijskog okeana. Vrlo sličnom rutom nakon toga leteo je i pravi avion kojim je upravljao Zahari i koji je nestao.

Ovaj dokaz Malezija nije razotkrila tokom podužeg javnog izveštaja o zaključcima istrage, a reč je o do sada najčvršćoj indiciji da je pilot namerno leteo u zabačeni deo okeana, ostao bez goriva i tako ubio sebe i sve ostale osobe na letu MH370.

Do ovih podataka zapravo je došao američki FBI kojem su njihovi malezijske kolege još 2014. godine predali hard diskove s komplikovanog simulatora leta koji je koristio Zahari. Američki stručnjaci su na kraju uspeli da vrate šest zapisa s "Microsoft Flight Simulator X" programa iz sedmice pre nego što je avion na letu MH370 nestao. Od tih šest zapisa svaki otkriva visinu, brzinu, smer leta i ostale ključne parametre za simulirani let.

Upravo tu je došlo do u najmanju ruku neobičnog, a zapravo uznemirujućeg otkrića.

Gore pomenuti podaci zajedno rekonstruišu simulirani let koji kreće iz Kuala Lumpura, ide severozapadno prema Molučkom tesnacu i tada naglo skreće ulevo i kreće prema jugu sve dok negde duboko iznad Indijskog okeana ne ostane bez goriva.

Ljudi koji rade na istrazi o nestanku leta MH370 veruju da je taj avion išao vrlo sličnom rutom, što baziraju na signalima koje je avion slao prema satelitu nakon što je pilot prestao sa komunikacijom, a avion skrenuo sa svoje prave rute. Letovi ipak nisu identični, budući da je avion na simulatoru završio 1.400 kilometara dalje od mesta za koje istražitelji smatraju da je lokacija pada MH370.

Ali, i dalje je reč o zabačenom delu Indijskog okeana gde nema ničega osim vode.

Iako se o ovome dugo pričalo u medijima, sada napokon dolaze neki konkretni podaci bazirani na dokumentima. U svakom slučaju, pilot Zahari je barem prema ovo me prvi osumnjičeni za nestanak i sasvim sigurni pad aviona s 227 osoba.

Nakon nestanka aviona njegovi prijatelji i porodica su ga prikazivali kao omiljenog čoveka koji je svakome bio spreman da pomogne.

Čvrsti dokazi sa simulatora pak pričaju jednu drugu verziju...

(Jutarnji)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u