Društvo

UŽASNI DETALJI UBISTVA U BEČU: Zadavio sina (1) dok se igrao, dan nakon što je upucao trudnu suprugu

Objavljeno: 24.10.2016 | 10:47Izvor: Kurir

BEČ - Objavljeni su novi detalji stravičnog zločina, koji je pre tri nedelje počinio policajac Daniel L. (23).

Naime, otac je sina udavio dan nakon što je iz pištolja ubio svoju trudnu devojku Klaudiu K. (25). Osim toga  priznao policiji da je imao ljubavnicu.

Dvadesettrogodišnji policajac je u dosadašnjim izjavama uporno tvrdio, da je u vezi sa Klaudiom K. bio zlostavljan i tučen, da ga je dvadesetpetogodišnja devojka stalno kontrolisala i prema njemu se ophodila kao prema svom robu. A onda je 2. oktobra, usled još jedne svađe, “naprosto pukao”: ubio je Klaudiu iz službenog pištolja, a zatim u šoku udavio zajedničkog sina Nou. Međutim novi dokazi i izjave svedoka osporili su njegovu priču i obelodanili sasvim nove detalje.

Naime, Daniel L. je već nekoliko meseci imao ljubavnicu, dvadesetdevetogodišnju Anu V. (Anna W.), samohranu majku dvoje dece. Ana V. je dva do tri puta nedeljno ostajala preko noći u stanu osumnjičenog. “Ispričao mi je da se pre 10 meseci rastao od Klaudie i da ga retko posećuje sa  sinčićem. U stanu nikada nisam videla neki njen trag, poput kozmetike, odeće…“, izjavila je Ana V. u istrazi.Klaudia K. je svoje poslednje leto najvećim delom provela sa sinom kod svojih roditelja u Koruškoj.

Daniel je u to vreme započeo aferu sa ljubavnicom, kojoj se često žalio da ga bivša maltretira i preti samoubistvom. „Bilo mi ga je žao. Želela sam da pomognem da izađe iz te drame sa Klaudiom i davala sam mu savete, kako da dobije starateljstvo nad sinom“, izjavila je Ana V.Klaudia se međutim sve više plašila Daniela, što dokazuju SMS poruke koje je slala majci: “Daniel se  trese i ima blekaute. U snu je počeo da me davi, posle je rekao da se ničega ne seća.“ Strah se pogoršao kad je ispod kreveta pronašla sekiru, koju je u panici vratila u prodavnicu, gde je Daniel kupio. „Rekao je da je sekira bila poklon za mene. Šta to treba da znači“, napisala je tada u poruci svojoj porodici.

Suočen sa novim dokazima, Daniel L. promenio je svoju izjavu o događajima koji su prethodili ubistvu. On je naveo da je 2. oktobra ustao, pospremio stan i skuvao ručak. Tada je Klaudia K. počela da mu prebacuje kako ništa ne radi. Došlo je do svađe, koja je eskalirala. On joj je rekao da ne želi više da bude sa njom, na šta je ona počela da mu preti da će ga uništiti i da nikada više neće videti sina Nou.

"Hteo sam da izađem iz stana, međutim Klaudia mi je uzela novčanik, telefon i ključeve. Otišla je u spavaću sobu, legla na krevet i plakala. Krenuo sam za njom, a ona me je i dalje psovala. Nisam više mogao da izdržim pritisak, uzeo sam pištolj iz ormana i seo pored nje na krevet. Stavio sam joj pištolj na potiljak, zatvorio oči i opalio. Neposredno posle toga uzeo sam kaiš, stavio ga Klaudii oko vrata i zategao ga, kako bih zaustavio krv, koja je tekla iz njene glave. Zatim sam telo odneo u kupatilo i očistio spavaću sobu.”

Daniel je to popodne proveo sa svojim sinom, Anom V. i njenom decom u zabavnom parku.“Proveli smo prijatno popodne, deca su se igrala i jela šećernu vunu, a zatim smo zajedno otišli u restoran brze hrane”, izjavila je Ana V.
Kako navodi osumnjičeni, kući su stigli oko 22 sata. Tada je prvo očistio tragove krvi sa bračnog kreveta, a zatim bacio jastuke i prekrivače u đubre. Oko ponoći je stavio sina Nou da spava, dok je on noć proveo budan na kauču. Dete se probudilo oko 7 sati ujutru.

„Oprao sam ga, obukao i spremio doručak. Svo vreme su mi prolazile misli kroz glavu, kako će naši životi dalje teći. Noa će odrasti bez majke i bez oca. Onda sam ga, mislim da je bilo oko 9 sati, udavio sa leđa. Noa se u tom trenutku igrao. Udavio sam ga sa obe ruke.“Daniel L. je zatim umotao tela u foliju, zalepio ih selotepom i odneo u podrum. Onda je opet očistio stan.  U međuvremenu je sa telefona svoje mrtve devojke poslao poruke njenoj porodici:

“Danas mi treba malo mira, hoću da provedem vreme sa Danielom i patuljkom. Ljubim. Vaša Klaudia.”Uveče je pozvao Anu V. u stan, gde su noć proveli zajedno. Sledećeg jutra je otišao u kupovinu, uzeo je orhideju za svoju ljubavnicu, farbu i vreće za smeće. Popodne je beživotna tela spakovao u kofer i putnu tašnu, a zatim je okrečio podrum, kako bi prekrio tragove krvi. Tog dana se odvezao u Trofaiah (Trofaiach), sa telima u gepeku. Daniel L. je na saslušanju izjavio da je uvek voleo i da još uvek voli Klaudiu, a da je od Ane V. želeo samo seks. „

"Laknulo mi je kada su me napokon uhapsili.“

Prema informacijama njegovog advokata Ernsta Šilhamera (Ernst Schillhammer), Daniel L. nije planirao ovaj zločin, jer kako on kaže nije ima motiv za to. Trenutno je u jako lošem psihičkom stanju i postoji opasnost da počini samoubistvo. „Imam utisak da moj klijent ni sam ne shvata kako je mogao da počini tako stravičan zločin.“

LJ.B.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u