Društvo

UKLETO MESTO: Nedaleko od stadiona gde je pucano na ljude, u Minhenu se pre 44 godine desila STRAVIČNA STVAR!

Objavljeno: 22.07.2016 | 22:50Izvor: Telegraf.rs

Današnji napad dogodio se samo pet dana pošto je 17-godišnji azilant vitlao sekirom u nemačkom vozu i povređivao ljude

Šoping centar u Minhenu u kome se dogodio napad nalazi se u blizini Olimpijskog stadiona gde se tragićan događaj odigrao pre 44 godine.

Podsetimo, tokom Olimpijskih igara 1972. godine, palestinska militantna grupa Crni septembar otela je 11 izraelskih sportista i na kraju ih ubila.

Današnji napad dogodio se samo pet dana pošto je 17-godišnji azilant vitlao sekirom u nemačkom vozu i povređivao ljude. Bavarska policija ga je ubila pošto je on ranio petoro ljudi.

A tačno i nedelju dana ranije, u petak, 15. jula dogodio se masakr u Nici, kada je ekstremista kamionom ubio 84 ljudi. ISIS je preuzeo odgovornost za taj napad.

Današnji dan je takođe i petogodišnjica masakra koji je počinio Anders Bering Brejvik u Norveškoj. Brejvik (37), najozloglašeniji zatvorenik u Norveškoj, je u zatvoru otkad je 2011. godine iz vatrenog oružja i automobilom-bombom ubio 77 ljudi na ostrvu Utoja i u centru Osla. Zbog tog zločina osuđen je na kaznu od 21 godine zatvora, što je maksimalna zatvorska kazna u Norveškoj.

 

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u